Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

На първа страница

Шестима ранени на рали край Шумен

Дума

16. Април 2018 , брой: 72   173   0Пилот се вряза в публиката и рани шестима зрители на рали "Мемориал Валерий Великов" край Шумен. Състезателният автомобил излязъл от трасето по време на третия последен манш. Пострадали са две жени и четирима мъже. Те са транспортирани до болница и там е установено, че двама имат фрактури на долни крайници, една от жените е с фрактура на опашна кост, а за един от пострадалите има съмнение за фрактура на таза. Другите двама пострадали са с по-леки наранявания. Състезанието веднага беше спряно.
Инцидентът е станал около 14,45 ч. Очевидци споделиха, че колата е поднесла след излизане от шикан (поредица от резки завои), ударила се е в бордюра, пилотът не е успял да я овладее и така се е стигнало до инцидента. Състезателният автомобил е BMW с пилота от Варна Николай Георгиев. Той излетял от пътя на излизане от последния завой преди  местността Стъклото, където се развива много висока скорост.
"Мемориал Валерий Великов" се провежда за 19-и път и носи името на загинал пилот от Шумен. Този сезон състезанието е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"