Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Култура

Известна македонска писателка с литературно турне у нас

Дума

16. Април 2018 , брой: 72   215   0Популярната македонска писателка Ягода Михайловска-Георгиева ще представи пред българските читатели романите си "Камъкът на твоя ден" и "Индиговият Бомбай", издадени от "Персей". Те са белязани от личните преживявания на авторката, свързани с пътувания в Индия и Хималаите, научи ДУМА от издателя Пламен Тотев.
Представянето й в София - в залата на Културно-информационния център на Република Македония (ул. "Оборище" 7), ще бъде днес, 16 април, от 18.30 ч. Утре тя ще гостува в Ловеч (Клуб на културните дейци от 17.30 ч.), на 18-и ще се включи в 13-ия маратон "Четяща Стара Загора" (в къщата музей "Гео Милев" от 18 ч.). На 19-и ще бъде специален гост на литературния фестивала "Южна пролет" в Хасково (Регионалната библиотека от 16.30 ч.).
Ягода Михайловска-Георгиева е родена на 3 март 1953 г. Повече от три десетилетия е журналистка, есеистка и филмова критичка в пресата, а през последните десет години работи като редакторка в телевизия "Телма". Авторка е на поредица пътеписи за Бомбай и за Гоа в Индия, за Катманду и Хималаите в Непал. Носителка е на Рациновата награда за най-добра прозаична книга (за "Камъкът на твоя ден"), "Роман на годината" (за "Индиговият Бомбай") и "Стале Попов" (2018) на Дружеството на македонските писатели (за най-новия й роман "Манастирът Фуентарабия"). Съпруга е на един от най-именитите македонски хирурзи, който извършва бъбречни трансплантации.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"