20 Април 2024събота14:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"София филм фест" отново гостува в Ловеч

"Радиограмофон", спечелил наградата на публиката, открива събитието днес

/ брой: 72

автор:Дума

visibility 370

"Арт фест/София филм фест" за поредна година потегля на път през пролетта и Ловеч отново е част от важните дестинации. Прожекциите се осъществяват в кино "Космос" в Ловеч, в партньорство с общината и с подкрепата на НФЦ и "Europa Cinemas".
Програмата започва днес, 16 април, в 19 ч. с филма, който спечели сърцата и наградата на публиката на 22 СФФ - "Радиограмофон" (България-Полша) на Рузие Хасанова. Творбата ще бъде представена от част от екипа на филма. "Радиограмофон", отличен със "Златна роза" за дебют на 2017 г., разказва за баща от Родопите, който изминава пеш 100 км, за да купи радио за обсебения си от рок-музиката син. Прототипи на героите са дядото и бащата на режисьорката. Във вторник проявата продължава с "Без милост" (Германия-Франция) на Фатих Акин. Премиерата бе в официалния конкурс на Кан, а Даян Крюгер беше удостоена с наградата за най-добра актриса.
Най-новата творба на Шон Бейкър "Проектът "Флорида" (САЩ) беше представен лично от автора в София, а филмът разказва за живота на шестгодишната Мууни и младата й майка Хейли - татуирана бунтарка, която отглежда дъщеря си ден за ден в евтин хотел, менажиран от Боби (Уилям Дефо, номиниран за "Оскар", "Златен глобус" и БАФТА) в покрайнините на Орландод. Прожекцията е на 18 април.
Четвъртък е денят на Франсоа Озон с най-новата му творба "Другият любовник" (Франция-Белгия). Представен в състезателната програма в Кан през 2017 г., филмът събира на екрана Марин Вакт и Жереми Рение. В актьорския екип са още и Жаклин Бисе, Доминик Реймон, Мириам Бойе. "Нелюбов" (Русия-Франция-Белгия-Германия) на Андрей Звягинцев е един от най-важните филми за м. г. "Нелюбов" бе представен в конкурсната програма на Кан 2017. Прожекцията е на 20 април.
Носителят на "Златна палма" за 2017 г. - "Квадратът" (Швеция-Германия) на Рубен Йостлунд ще бъде излъчен на 21 април.
Вим Вендерс избра София, за да представи амбициозния си проект "Потапяне", който откри 65 филмов фестивал в Сан Себастиан. "Потапяне" (Германия-Франция-Испания-САЩ) е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои Даниел Фландърс и Джеймс Мор - в ролите са Алисия Викандер и Джеймс Макавой. Филмът е създаден по едноименния роман на Дж. М. Леджърд, а сценарист е Ерин Дигнъм. Сред останалите актьори с ключови роли са Шарлот Рамплинг, Александър Сидиг и Одри Кутури. С тази прожекция ще бъде закрит "СФФ в Ловеч" - на 22 април, научи ДУМА от Светлана Дамянова от пресофиса на СФФ.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ