29 Март 2024петък10:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова: Сливането между ляво и дясно обезличава партиите

Когато социалистите управляват България, политиките за младите хора ще бъдат факт, зарече се председателят на БСП

/ брой: 72

автор:Павлета Давидова

visibility 801

Срещу безпринципните политически коалиции за пореден път се обяви Корнелия Нинова. На среща с млади представители на европейските леви партии в събота тя обясни позициите на БСП по редица теми. Смятам, че сливането между ляво и дясно обезличава партиите и ражда популистки националистически партии и движения, заяви лидерът на БСП. Нинова отбеляза, че и нейната партия е получавала предложения за подобно коалиране, но ги е отказвала по принципни причини. Тя бе категорична, че при коалиция с ГЕРБ социалистите не биха успели да изпълнят политиките за хората. Според нея е важно левите партии в Европа да се върнат на принципните и идеологическите си позиции и да водят аргументиран спор с опонентите си, а не да влизат в съглашателство с тях. "Този, който критикува грешките на Европа, особено, когато тя се управлява от десни партии, е повече европеец, отколкото този, който приема тези грешки мълчаливо. Този, който предлага алтернативи, мисли повече за бъдещето на Европа от този, който я приема такава, каквато е, с всичките й грешки. Да критикуваш и да търсиш алтернатива означава, че търсиш развитие", категорична бе тя.
Лидерът на БСП разказа за инициативите на българската левица за подпомагане на младите семейства у нас, за опитите да бъде наложен културният чек и др. Сподели и съжалението си, че  правителството ни не води политика за младите семейства. "Това, което предлагаме като законодателство и като политики, се отхвърля без сериозни аргументи.  Когато народът ни реши, че българските социалисти трябва да управляват страната, политиките за младите хора ще бъдат факт", зарече се Нинова пред гостите.
Според нея е важно в прилагането и правенето на политики, особено тези за млади хора, да бъдат ангажирани и самите младежи. "Първата ни задача е да ги направим част от процеса на взимане на решения, да участват самите те. В БСП направихме нелесна партийна реформа, за да дадем възможност на нови, млади хора да влязат в парламента. След изборите м.г. имаме най-младата парламентарна група, като половината депутати са нови, млади хора под 40 години. По същия начин върви процесът на подмладяване на ръководствата в общинските и областните ръководства. 10 пъти увеличихме средствата, които партията влага в обучение и образование на млади хора", разказа Нинова.
Горещ дебат предизвика въпрос как председателят на БСП оценява дясното унгарско правителство. Паралелът на Нинова, че Виктор Орбан прокарва повече леви политики от колегата му Бойко Борисов, накара унгарски младеж да развенчае мита за успешните реформи на партията му. Речта ви звучи като предизборна програма, продължавайте да показвате слабостите и възможните им решения, похвали го Нинова. Тя посъветва младежите да си говорят честно, дори когато имат различия. Имаме общи политики и обща цел, да я реализираме с помощта на младите, завърши речта си Нинова.



Повече от 50 млади леви лидери дойдоха в София

Повече от 50 младежи от ръководствата на различни леви партии в Европа дойдоха на двудневен форум в София. Ръководството на една от най-големите младежки организации, тази на Младите европейски социалисти (ЙЕС), проведе своето заседание у нас в петък и събота. Делегацията се състоеше от представители на социалистически и социалдемократически партии от 30 държави, сред които Германия, Франция, Великобритания, Испания, Италия, Австрия, Португалия, Швеция, Швейцария, Ирландия, Белгия, Унгария, Дания, Финландия, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния, Латвия, Литва, Сърбия, Албания.
Младежите дискутираха бъдещето на Европа и мястото на младите хора в нея. Беше обърнато внимание и на добри примери oт цял свят за младежки политики в областта на образованието, културата и спорта. Преди срещата с Корнелия Нинова гостите бяха посрещнати от зам.-председателя на БСП Деница Златева. Домакини на международната делегация бяха председателят на Младежкото обединение на БСП Вероника Делибалтова и международния секретар на организацията Николай Бериевски.



 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ