28 Март 2024четвъртък21:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позьорщина

/ брой: 72

автор:Павлета Давидова

visibility 1140

Тежък пътен инцидент. Шест жертви и десетки пострадали. Шок и мъка. Репортери с безумно поведение се блъскат да разговарят с пътниците. Тотална и безпардонна липса на професионализъм и журналистическа етика. Едва ли псевдожурналистите ще бъдат санкционирани въпреки нарушението на всякакви стандарти. Кой обаче ще глоби или смъмри политиците, които също толкова безпардонно и неадекватно опитваха да лъскат имидж на гърба на страдащите?
Малко след инцидента с автобус на магистрала "Тракия" сюрия министри се изсипаха на пътя. Минути след драмата, още преди каквито и да било следствени действия, те обясняваха какво не е причина за инцидента. По случайност въпросната отсечка се оказа от малкото без дупки, неравности и пукнатини. Никой и думичка обаче не каза, че ако до канавката бе сложена и мантинела, автобусът може би нямаше да се забие толкова драматично. Всъщност, май само в България по магистралата може да видите да притичват или да преживят домашни и диви животни. Просто оградите и мантинелите не са приоритет на отговорните институции.
Един министър се втурна в операционната - да наблюдава как обработват пациентите. По-скоро искаше да обработи общественото мнение, да се направи на загрижен. А че в операционната се вмъкна човек, който хал хабер няма от процедурите - ни вопъл, ни стон. Да се радваме, че у нас въпреки мизерното заплащане все още работят професионалисти, които не се шашкат от височайшо присъствие в напечена ситуация.
Жадни ли са за кръв камерите? Май да. За съжаление обаче остава усещането, че и политиците ни - също. Къде-къде по-смислено щеше да е, вместо да позират от мястото на инцидента, управленците да се строят, за да дарят кръв. И да стегнат подчинените си да дебнат и да глобяват за всяко нарушение, което е срещу закона, здравето и живота на българите.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ