Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

На първа страница

Успех на каузата за Весела Божкова

Дума

16. Април 2018 , брой: 72   206   0Някои от най-големите имена в българския фолклор се събраха на една сцена, обединени от благотворителна кауза. Дамата от популярния дует Любен и Весела Божкови се нуждае от оперативно лечение за смяна на тазобедрена става. Мисията бе изпълнена успешно. От продажба на билети бяха събрани 4262,40 лв., в кутиите за благотворителност по време на концерта постъпиха 1021 лв., а в специално откритата за целта банкова сметка - 630 лв.
Гуна Иванова, Ивайло Герасимов, Илия Луков, Райко Кирилов, Благовест Бичаков, Венцислав Пенев, Александър Александров-Алекс, Павлина Горчева и ансамблите "Гоце Делчев", "Средец" и "Хоро" събраха стотици почитатели на популярните изпълните на песни от Пиринския край. В края на концерта, препълнил до предел бившето кино "Освобождение" в столицата, Весела и Любен Божкови благословиха всички, подкрепили благородната кауза. Тъй като събраните средства са повече от необходимите за операцията на Весела, остатъкът от сумата ще бъде предоставен на други нуждаещи се творци.
Обичаният дует Весела и Любен Божкови, чиито песни са издавани на грамофонни плочи в стохилядни тиражи, отново ще има шанс да радва почитателите на фолклора.
Вестник "ДУМА", който беше един от медийните партньори на концерта и подкрепи добротворческата кауза, пожелава успешно лечение на Весела.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"