Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Новини

Москва отхвърли обвиненията, че пречи на разследването на ОЗХО

Дума

16. Април 2018   158   0
Снимка

Снимка БГНЕС

Западните държави нападнаха Русия с твърденията, че се опитва да попречи на експертите от ОЗХО да проведат разследване в сирийския град Дума. Москва категорично отхвърли обвиненията и обяви, че по никакъв начин няма да влияе на събирането на доказателства около предпологаемата химическа атака. Външният министър Сергей Лавров бе категоричен, че "Русия не е обвързана с някоя от страните", предаде БиБиСи.
В същото време той коментира, че т.нар. "доказателства", които до момента цитират Великобритания, Франция и САЩ, са само "от медийни репортажи и от социалните мрежи".
Лавров потвърди позицията на Русия, че химическа атака в Дума всъщност не е имало.
Преди това ОЗХО проведе извънредно заседание по темата в Хага, на което са присъствали британският, френският и руският посланик в Холандия.
Британското посолство в Холандия по-рано заяви, че Сирия и Русия не позволяват на екипите на ОЗХО да влязат в Дума. Москва опроверга тези твърдения. Експертите на ОЗХО трябва да приключат работа в сряда и преди да отпътуват от Дамаск ще предоставят предварителен доклад на ООН, съобщи БНР.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"