24 Април 2024сряда01:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Творби на Пикасо оживяха в София

Антонио Бандерас се превъплъщава в един от най-знаковите творци на XX век във втория сезон на дългоочакваната поредица на National Geographic "Геният"

/ брой: 73

автор:Альона Нейкова

visibility 1431

Някои от шедьоврите на Пабло Пикасо оживяха благодарение на бодиарта върху атрактивни модели в Националната галерия "Квадрат 500", а тялото на красива манекенка бе специално изрисувано пред очите на присъстващите. Своеобразният пърформанс в София бе посветен на предстоящата премиера на дългоочакваната продукция на National Geographic - "Геният: Пикасо". В нея Антонио Бандерас се превъплъщава в един от най-знаковите творци на миналото столетие.
Поредицата за живота, любовите, изкуството и вдъхновението на художника ще се излъчва от 22 април, от 21.55 ч., в продължение на 10 недели, уточни Милена Филчева - маркетинг и пиар директор на Fox за Балканите. И добави, че първият сезон на номинирания за "Еми", "Златен глобус" и Наградата на гилдията на киноактьорите сериал-антология, посветен на живота и постиженията на Алберт Айнщайн, е гледан от 143 млн. души по света.
Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Сиприано де ла Сантисима Тринидад Клито Руис и Пикасо - с такова име той бе предопределен за гений, духовито отбеляза Хосе Андрес Сантос Еран - представителят на културния отдел на Посолството на Кралство Испания в България. Като подчерта, че именно авторът на "Герника" е човекът, който най-добре олицетворява изкуството на ХХ век.
А директорката на "Квадрат 500" Слава Иванова разказа завладяващи истории както за изложбата на Пикасо в галерията през 2015 г., така и за Антонио Бандерас и посещенията му в България.
В Нощта на музеите ценители ще имат възможност да видят един от епизодите на поредицата "Геният", която е включена и в ХХV издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино от 28 май до 3 юни в София, Пловдив и Варна.



Живите произведения на награждаваната бодиарт художничка Мишел Вълчева, вдъхновени от творбите на великия испански художник
Снимка АВТОРКАТА

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ