Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Кола засече бус с ученички

Дума

17. Април 2018 , брой: 73   407   0Микробус с 12 състезателки по футбол на възраст между 14 и 16 г. катастрофира и излезе от главния път София - Варна в неделя вечер. При инцидента няма жертви, 9 от момичетата са с леки охлузвания. Катастрофата е станала малко след 20 часа край военния завод в Лясковец, след като 20-годишен шофьор от Горна Оряховица предприел изпреварване, при което ударил странично идващия срещу него пътнически микробус. Заради сблъсъка бусът с момичетата спукал гума и се килнал в крайпътната канавка. На шофьора, причинил катастрофата, както и на водача на ударения бус са направени проби за алкохол, които са били отрицателни.
Междувременно стана ясно, че прокуратурата иска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на шофьорката на леката кола, участвала в тежката катастрофа с автобус на автомагистрала "Тракия", в която загинаха шестима души. Експертното заключение на автотехническата експертиза ще обясни причините за произшествието, уточни в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. Той добави, че шофьорът и стюардът в автобус, снабден с колани, не могат насила да задължат пътниците да ги използват. По думите му това е въпрос на лично съзнание. В свое становище от браншовата камара "Пътища" обявиха, че състоянието на магистрала "Тракия" отговаряло на законовите изисквания. От браншовата организация "Пътна безопасност" също смятат, че пътят отговаря на правилата. Няма изискване да се поставя ограда от страната на банкета при относително равен крайпътен терен, добавят те.
От многопрофилната болница "Св. Анна" съобщиха, че всички пациенти от тежката катастрофа край Вакарел вече са стабилизирани и контактни, всички са на собствено дишане. Няма непосредствена опасност за живота им, но все още са възможни усложнения.

29-годишната Цвета Таскова е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост заради катастрофата на магистрала "Тракия"
Снимка Емилия Костадинова

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"