29 Март 2024петък09:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кола засече бус с ученички

/ брой: 73

автор:Дума

visibility 1134

Микробус с 12 състезателки по футбол на възраст между 14 и 16 г. катастрофира и излезе от главния път София - Варна в неделя вечер. При инцидента няма жертви, 9 от момичетата са с леки охлузвания. Катастрофата е станала малко след 20 часа край военния завод в Лясковец, след като 20-годишен шофьор от Горна Оряховица предприел изпреварване, при което ударил странично идващия срещу него пътнически микробус. Заради сблъсъка бусът с момичетата спукал гума и се килнал в крайпътната канавка. На шофьора, причинил катастрофата, както и на водача на ударения бус са направени проби за алкохол, които са били отрицателни.
Междувременно стана ясно, че прокуратурата иска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на шофьорката на леката кола, участвала в тежката катастрофа с автобус на автомагистрала "Тракия", в която загинаха шестима души. Експертното заключение на автотехническата експертиза ще обясни причините за произшествието, уточни в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. Той добави, че шофьорът и стюардът в автобус, снабден с колани, не могат насила да задължат пътниците да ги използват. По думите му това е въпрос на лично съзнание. В свое становище от браншовата камара "Пътища" обявиха, че състоянието на магистрала "Тракия" отговаряло на законовите изисквания. От браншовата организация "Пътна безопасност" също смятат, че пътят отговаря на правилата. Няма изискване да се поставя ограда от страната на банкета при относително равен крайпътен терен, добавят те.
От многопрофилната болница "Св. Анна" съобщиха, че всички пациенти от тежката катастрофа край Вакарел вече са стабилизирани и контактни, всички са на собствено дишане. Няма непосредствена опасност за живота им, но все още са възможни усложнения.



29-годишната Цвета Таскова е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост заради катастрофата на магистрала "Тракия"
Снимка Емилия Костадинова

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ