25 Април 2024четвъртък13:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От профани - за профани

/ брой: 74

автор:Георги Георгиев

visibility 1931

Журналистката от Си Ен Ен Арва Деймън поднася към носа си розова детска раничка, на момиченце, преживяло "химическата атака", която й подава мъж с европеидно лице: "Да, определено мирише на нещо остро", казва тя. После камерата показва леген с пране, започват разговори със забулени жени за това как са напускали град Дума, виждаме и две близначки, едната от които ту сваля, ту слага на лицето си медицинска маска. Сцената, разиграна в ефира на Си Ен Ен на 15 април, както и целият репортаж от бежанския лагер са призвани да ни убедят, че виждаме свидетелства на "химическата атака" на Асад.
Да, определено мирише на нещо остро, Арва, но това не е миризмата на бойни отровни вещества. Ако ги подушиш и докоснеш с пръсти, най-вероятно повече няма да снимаш нищо за Си Ен Ен.
От една страна, Арва Деймън е пълен профан - тя говори глупости със сериозно лице, напълно безкритично приема това, което й се обяснява. Да ти дават вещи на лица, уж попаднали в зоната на химическо поражение, да ги миришеш и да ги докосваш не е най-умното нещо на света. Освен ако, разбира се, не знаеш, че е напълно безопасно, защото си малка, но важна част от много по-голям театрален спектакъл, завършил със зрелищни фойерверки за стотици милиони долари.
От друга страна, Арва с нищо не е по-лоша от мнозина пред телевизорите. Те също дълбоко безкритично, по същия профански начин, консумират глупостите, които им се сервират, без особено да роптаят. Кой знае, може би тези зрители имат основание. Защото може да роптаеш, когато те лъжат истински журналисти. Но когато вместо обективен репортаж ти поднасят телевизионен театър, а актьорът е в ролята на журналист, тогава може само да имаш претенции към качеството на изпълнението. Това само по себе си не е проблем, проблемът е, че Си Ен Ен не е театрална трупа и Арва Деймън не е актриса. Те не са просто част от пошъл спектакъл. Те са съучастници в бедата, която се задава.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ