25 Април 2024четвъртък22:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вечер на Финландия в Сити марк арт център

Третото събитие от проекта "Обединени в изкуството" е днес с вход свободен

/ брой: 75

автор:Дума

visibility 24

Вечер на Финландия е насловът на третото събитие от проекта "Обединени в изкуството" на Сити марк арт център - тази вечер от 19 ч. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма "Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Националния фонд "Култура" и е с вход свободен. Той представлява синтез на съвременната литература, музика и кино, показани в шест вечери от февруари до юни т.г. В него участват изтъкнати български и чуждестранни имена от трите изкуства.
В секцията "Литературни вечери" с водещ Светлозар Желев днес писателката Теодора Димова ще представи младата авторка Елена Борисова, родена през 1987 г. във Видин. Тя е завършила литература, книгоиздаване и медии в НБУ, а през 2017 г. придобива научната степен "доктор" в Института за литература (БАН).
Отново ще участват актьори - студенти от класовете на Леонид Йовчев и Ани Васева от Театралния колеж "Любен Гройс".
В третата част - "Музикални уравнения", известният инструменталист и педагог проф. Христо Йоцов, познат с привличането на млади музиканти, ще представи в джаз концерт под наслов "Съвременният европейски барабанист - мултифункционален музикант" свои възпитаници - студенти от Музикалната академия. Ще видим барабанист да свири на пиано, вибрафон, конги, да импровизира на тези инструменти и да композира. Младите музиканти ще демонстрират и своите умения в интерпретирането на световни джаз стандарти, пояснява проф. Йоцов.
Тематичната част "Кино "Европа" с водещ Тонислав Христов ще представи филми от Финландия и България. В подборката е "Таванът" на Тепо Айраксинен по сценарий на Мели Майкула. Това е един от деветте късометражни филма, избрани сред 4834, кандидатствали за участие на фестивала в Кан 2017. Награден е със специално отбелязване от журито и след това е показван на много важни фестивали. Другото финландско заглавие в програмата е "Проклети зайци" на Тему Нюканен по сценарий на Анти Тойвонен. Отличен е с награди на престижни национални и международни фестивали за късометражно игрално кино. Българското участие във филмовата програма е "Зевс" на Павел Веснаков по сценарий на режисьора и на Моника Балчева, с участието на Александър Алексиев, Валери Йорданов, Деян Донков, Яна Титова.



Студенти на проф. Христо Йоцов ще представят съвременния европейски барабанист като мултифункционален музикант
Снимка Каталог
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ