28 Март 2024четвъртък11:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Издирват „син” ултрас, ударил с бомбичка полицайката на дербито

Спасиха окото на полицайката, пострадала от бомбичка

/ брой: 76

автор:Дума

visibility 703

Полицията арестува 40 гамени около дербито ЦСКА-Сф - Левски, завършило 2:2 в сряда вечерта. От МВР оповестиха, че арестите са извършвани цялата нощ след мача, а причината за тях е търсене на виновника за инцидента, при който бомбичка избухна и пострада полицайка. На Националния стадион жената беше ударена със самоделна бомбичка, а след спешна операция в ИСУЛ, продължила 2 часа, лекарите извадиха от лявото й око 4,5 мм стъкло. Предстои втора интервенция на 24-годишната служителка на жандармерията, за да й бъде поставена леща. "Образувано е досъдебно производство, издирват се и лица, които са били с маски по трибуните. Не е измислена система, която да ограничи вкарването на подобни опасни вещества. Защо търсите пропуск в полицията? Да се замислим нормално ли е да се правят бомбички и да се хвърлят по хората. Търсете пропуски в обучението и възпитанието на този, който хвърли бомбичката. Държавата прави своето, има закон. Трябва да има обществена реакция и непримиримост към подобни хулигански действия. Винаги се сблъскваме с това - много полиция, малко полиция. Колко полицаи трябва да има? Трябва заедно да се опълчим срещу подобни прояви", заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.
Въпросната полицайка е от жандармерията. Тя е с едва 6-месечен стаж. По време на инцидента е стояла в един от тунелите на сектор А. Бомбичката пък е хвърлена от "синия" сектор Б към "червения" А, но не е стигнала до феновете, а падна именно в тунела, където се взриви до едно от стъклата на вратите. Отделно е пострадал още един полицай, но леко и той въобще не е хоспитализиран.
"Изключително неприятен, грозен инцидент. Бомбичка, самоделно направена, не говорим за пиратка. Мога да кажа, че ако нямаше врата и стъкло, което да се счупи, най-вероятно пораженията по колегите щяха да са по-тежки, защото бомбичката щеше да падне върху телата им. Разговаряхме с тарторите от агитката на Левски, те се разграничават от това поведение. Уж ще съдействат. Но ние разчитаме на себе си да открием извършителя. Не знам на какво се дължи тази с нищо непредизвикана агресия на това лице", обяви заместник-директорът на СДВР Антон Златанов.


Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия и/или неуважително отношение спрямо органите на реда. Причината за искането е "трайната тенденция за увеличаване на броя на пострадалите полицаи в резултат на умишлени действия на граждани срещу тях и грубо незачитане на законовите норми". В позицията си синдикатите изразяват пълна подкрепа и съпричастност към служителката на МВР, която изпълнявайки служебните си задължения, получи тежки наранявания. От най-голямата синдикална организация настояват да се предприемат необходимите мерки, които да гарантират физическата неприкосновеност на полицая и да се определи зона за сигурност, която, ако бъде нарушена, то представителите на държавата, в лицето на полицията, да имат право да се защитят със всички позволени от закона средства.



Жандармеристи качват на линейка тяхна колежка, пострадала от бомбичка по време на дербито ЦСКА-Левски 2:2
 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 541

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 727

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 578

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 625

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 667

/ брой: 58

Особена порода

visibility 621

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 786

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ