Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Нервни времена

Ина Михайлова

19. Април 2018 , брой: 76   1118   0Главният прокурор Сотир Цацаров се изнерви от думите на Екатерина Захариева, че службите са прекалили при ареста на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Затова от Рим екстрено запита дали и кабинетът мисли така. Шефът на мегакомисията за борба с корупцията Пламен Георгиев също скокна срещу вицепремиера, отговарящ за съдебната реформа.
Дали и двамата наистина смятат, че Захариева на своя глава коментира действията на страховитите прокурори? Без да се посъветва с вожда, който мълчи. Захариева може в момента да е външен министър, но е юрист и се предполага, че поне е чела закона.
Нервни времена. Двама от "тримата големи" действат - единият арестува, вторият медийно аплодира. А първият стои на геостратегическия си Олимп и мълчи. Преди две години обаче излезе да каже, че герберския кмет на "Младост" (предишния) ще го изключат от ГЕРБ заради корупция.
Цацаров да хвърля мълнии от Рим, че унизителният арест е борба с корупцията - моля, моля! Вината на Иванчева не коментираме. За нея може да се произнесе само и единствено съдът, с влязла в сила присъда. За справка - има и НПК, в който се казва, че арестът и всички следствени действия не трябва да накърняват честта и достойнството на задържания. Нещо да кажат нервните?
Арестът бил пародия, издънили се спецпрокурорите. Глупости! Акцията има пълен успех. На всички посред бял ден, в продължение на часове - за бавно загряващите - бе казано: Имаме Специализирана прокуратура и КПКОНПИ, можем да смачкаме, унижим, ако трябва и да обесим всеки, когото решим. Чудя се само как не построиха набързо бесилка пред Спортната палата. Ама стига самодейни акции! Всички подкупи се съгласуват и отчитат пред Шайката, нали?
А, да, той ще слезе от геополитическия си Олимп и театрално ще каже, че случилото се е безобразие, и невинно ще се разграничи от антикорупционния театър. Това ли следва?

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"