27 Април 2024събота02:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 76

автор:Дума

visibility 237

Американците изхвърлят близо 150 000 тона храна дневно
Американците изхвърлят близо 150 000 тона храна дневно, което означава средно по 422 грама на човек. Плодовете и зеленчуците представляват повече от 39% от изхвърляната на боклука храна. Следват млечните продукти, които са 17%, месото – 14%, и зърнени храни - 12%. Докладът се базира на данни на правителството и обхваща периода от 2007 до 2014 г. В него се казва още, че изхвърляната храна се равнява на около 30% от дневните калории, приемани от един американец.

Кабинетът на Киргизстан падна
Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков свали правителството след изненадващ вот на недоверие в парламента на фона на очевидна борба за власт между държавния глава и лидера на управляващата партия. Управляващата коалиция, водена от Социалдемократическата партия на бившия президент Алмазбек Атамбаев, оттегли подкрепата си за премиера Сапар Исаков. 101 от 112 депутати гласуваха против него.

Прищина прие платформа за диалог с Белград

Правителството на Косово днес прие платформа за политически диалог с Белград и го представи на парламента в Прищина за одобрение. Както съобщават местни медии след приемането на документа, косовският премиер Рамуш Харадинай заяви, че "било крайно време" правителството да представи в парламента платформа за диалог. „Платформата съдържа изискваното за воля за добросъседски отношения спазване на договорите и за интеграция в ЕС и НАТО“, подчерта Харадинай.

75 г. от въстанието във Варшавското гето
В Полша се провеждат възпоменателни събития във връзка със 75 г. от въстанието във Варшавското гето, когато хиляди млади евреи се надигат срещу нацистките окупатори по време на Втората световна война. Бунтът в гетото на Варшава, започнал на 19 април 1943 г., е най-значимата проява на съпротива на евреите срещу нацистите по време на Втората световна война. На тази дата преди 75 г. около 750 евреи, въоръжени с пистолети и други леки оръжия, атакуват нацистките въоръжени сили, които тогава са три пъти по-многобройни от въстаниците. Полският президент Анджей Дуда посети еврейско гробище и участва в официална церемония пред Паметника на героите от Варшавското гето.


Мигел Диас-Канел, досегашен вицепрезидент на Куба, беше официално избран за президент от кубинския парламент, слагайки край на ерата на управлението на братята Фидел и Раул Кастро
БГНЕС



 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ