23 Април 2024вторник21:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Иванчева в съда: Сигналът срещу мен е от "Ваклин груп"

автор:Дума

visibility 542

Сигналът срещу мен е подаден от фирма "Ваклин груп". Това обяви в съда днес кметицата на Младост Десислава Иванчева, която бе задържана в сряда при зрелищна акция в центъра на София.
Делото срещу нея и заместничката й Биляна Петрова започна днес в специализирания съд. Двете бяха доведени с белезници и даваха показания зад стъклена преграда. /Снимка БГНЕС/

На няколко пъти Иванчева се провикваше към журналистите в залата. Тя обяви, че ръцете й не са "светнали" при проверката, а е светело отстрани заради лист, на който е писала показанията си. Според нея причина за акцията е намерението да бъде заменена със служебен кмет на име Румен Русев, който в момента е зам.-кмет в община "Младост", предаде БиТиВи.
За намерените в автомобила й пари обясни, че не са нейни, а са били в колата. Не бих държала пари в отворен кашон зад мен. Всичко е подхвърлено, каза Иванчева.
"Искам да говоря с пресата", бяха първите думи на кметицата, когато бе доведена в залата.
В началото на заседанието се потвърди информацията, че третият обвинеям е Петко Дюлгеров, за когото прокуратурата твърди, че е посредник. Той е подал молба до съда да не бъде сниман.
По-рано днес прокуратурата поиска постоянен арест за тримата задържани - Иванчева, Петрова и Дюлгеров. И на тримата са повдигнати обвинения за подкуп в особено големи размери.
Според официалния сайт на фирмата "Ваклин груп", тя строи луксозни жилищни сгради в различни райони на София. В Младост 2 имат два блока. Представена е като инвестиционна компания с британски инвеститори.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ