26 Април 2024петък05:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Силви Вартан подари обичта си на публиката в България

/ брой: 77

автор:Альона Нейкова

visibility 1282

Родената в България световноизвестна изпълнителка, чиято звезда изгрява във Франция, покори публиката в София със завладяващ и естетски издържан концерт. Силви Вартан демонстрира неповторим финес в изграждането на над двучасовия музикален спектакъл, в който звучаха както хитове от златните години на рокендрола, така и незабравими шансони и поп парчета на певицата.
Придружена от 12 инструменталисти и беквокалисти, грандамата на френската музика излезе в събота вечер на сцената с думите: "Каква прекрасна атмосфера!" Концертът започна с впечатляващи ретрокадри, които само отчасти пресъздават мащабите на популярността и шеметната кариера на Силви Вартан в чужбина. В паузите между песните изпълнителката, напуснала страната ни със семейството си едва 7-годишна, се обръщаше към присъстващите на български, а когато не намираше нужните думи, елегантно и с усмивка минаваше на френски и английски.
Публиката посрещаше всяка композиция с ръкопляскания, а мнозина се просълзиха, когато звездата запя "Хубава си, моя горо". "Тази песен е любимата на моя баща", не скри вълнението си Силви Вартан. И не пропусна да подари на публиката хващащо за гърлото емоционално изпълнение на "Я кажи ми, облаче ле бяло".
Певицата направи от сцената на зала 1 на НДК своеобразен музикален и чисто човешки реверанс към рокендрол легендата Джони Холидей, като представи специална селекция от негови и техни общи хитове. Въпреки че бракът им, просъществувал 15 години, се разпада, емблематичните звезди и родители на сина им Давид продължават да поддържат професионални и приятелски отношения до смъртта на френския Елвис Пресли през декември 2017-а.
На финала на грандиозния концерт меломани и ценители в София продължително и искрено аплодираха Силви Вартан, която напусна сцената с думите "Обичам ви!"
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ