24 Април 2024сряда09:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дучето и Голди искат подобрения по стадионите

/ брой: 78

автор:Мони Георгиев

visibility 908

Бившите лидери на агитките на ЦСКА и Левски Димитър Ангелов-Дучето и Златин Тепсиев-Голди се обединиха около мнението, че трябва да се подобрят пропускателният режим по родните стадиони и условията за посетители с цел намаляване на риска от нови инциденти. В Актуално студио "Дерби" двамата заявиха, че настоящият Закон за опазване на обществения ред при спортни мероприятия на практика е неефективен и трябва да бъде приет нов за борба с футболното хулиганство. При изготвянето му обаче активно трябва да съдействат фенските групировки и полицаите, охранявали активно "вечни дербита".
"През 2004 г. бе приет въпросният закон, но на практика той бе написан от политици - хора, непреки участници, които са идвали 2-3 пъти на стадиона, и то в ложите. Бяха викнати представители на фенклубовете, от кумова срама, да дадат бележки. През 2011 г. беше свикана Кръгла маса, като взетите решения минаха на всички парламентарни комисии с изключение на тази по вътрешен ред и обществена сигурност", припомниха двамата. Те настояват на стадионите да има скенери и по-голям брой видеокамери, както и да се завишат критериите за лицензиране на съоръженията. Според тях нито полицаите, нито феновете имат интерес от нови инциденти, защото при последвало наказание няма да могат да подкрепят любимците си. Тепсиев припомни инцидент при гостуване на Левски на Локо Пд. "Имаше много грозни псувни към полковник, бдящ за реда. Задържаха едно момче в тълпата. От 200-300 м изскочи фен и заяви: "Аз бях, г-н полицай, моля да го пуснете и да простите постъпката ми." Униформеният му стисна ръката и даде чудесен пример на присъстващите как всъщност сме от двете страни на барикадата, но имаме еднакъв интерес от спокойствие по трибуните."

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 575

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 551

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 598

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ