20 Април 2024събота04:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нов протест заради небостъргач в София

/ брой: 78

автор:Деси Велева

visibility 484

Шести протест организират на 26 април от  Инициативния комитет против строежа на 120-метровата сграда на ул. "Златен рог" в район "Лозенец". Този път конкретният повод е, че строителят е заградил част от улицата пред обекта, за да разположат там кран. Това е станало с разрешението на общината. Идеята е след като строежът завърши, на същото място да се направи малък площад.
Хора от района и общинският съветник Войслав Тодоров са опитали да поискат от инвеститора  разрешението за ограждането на част от ул. "Златен рог". От фирмата обаче отказали да им  предоставят всякакви документи. От инициативния комитет са повикали и полиция, но дори след нейното идване инвеститорът отново не е съдействал.
Според представители на инициативния комитет прокуратурата е започнала проверка по случая. "Докато чакаме резултат, нека им покажем къде стои общественият интерес и че ние няма да се примирим", призовават инициаторите на протеста. Те са и против идеята на общината за изграждане на кръгово кръстовище на булевардите "Джеймс Баучер" и "Черни връх". "Не им стигаше да си пльоснат сградата насред квартала, да поискат кръгови кръстовища и реорганизация на движението, за да е удобно на бъдещите високи сгради, но и завземат улицата, за да си направят площадче отпред", коментират местните хора. Те искат и обяснение на районния кмет Любомир Дреков по проблема.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ