28 Март 2024четвъртък10:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прокълнат пост

/ брой: 79

автор:Деси Велева

visibility 35

Какво ли не видяхме и чухме за последната седмица около показния арест на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. От бурния й нощен живот, през способността да свети като коледна елха, до глезотиите й, отлагали вземането на рекордния подкуп. Седем дни вече звучат нелепи обяснения, слабограмотни изказвания, несвързани аргументации от шефове на мастити институции. За този период, в който Иванчева стои зад решетките, никой не предвиди какво ще стане в администрацията на района, оставена без ръководен орган. Не е чудно, че там в момента цари хаос и безвластие и никой не иска да поеме отговорност за проветривия пост. От централата на "Московска" 33 коментарите за работата на Иванчева са свенливи и лаконични и се свеждат основно до обвинения за липсата на диалог. Отговорност за възстановяване на нормалните функции в работния процес в този голям столичен квартал, обаче, от ГЕРБ не поемат.
И как ще поемат? Та сега е настъпил звездният им час. Моментът, в който могат да изкрещят: "Нали ви казахме". Сега всеки потърпевш гражданин от липсата на действаща администрация добре ще запомни кой да избира за важния пост. Засега обаче не са много онези, които го искат. Защото напоследък се очертава като прокълнат. Петко Дюлгеров, Цвета Авджиева, Десислава Иванчева... Много стават имената, които за 8-9 години изпадат в безтегловност. Затова следващите, които временно или постоянно ще оглавят общината, трябва добре да помислят, преди да си сложат главата в торбата. Особено, ако действително бъде доказано, че от най-високите етажи на "Московска" са осигурили на Десислава Иванчева повече правомощия за спиране на строителни преписки. Тогава сагата с миналото и бъдещето й ще се издигне на нови хоризонти и ще обърне всички теории и конспирации около задържането й.



 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ