Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

За кого работят?

Велиана Христова

26. Април 2018 , брой: 80   341   0Не е ли малоумно ВАС да глобява главния архитект на София с 13 хил. лв., понеже не разрешил на фирма да вдигне 44 етажа на пътя към Витоша по бул. "България"? Ама и Общинският съвет преди това отказал да превърне отредената за градинка площ в строителна площадка. Че кой софиянец иска да смени детската катерушка за небостъргач? Никой. Искат го тия, дето ще печелят от 44-те етажа, без да им пука за децата от квартала. Но понеже на хората им пука за живота им, столицата вече е терен за всекидневни протести срещу застрояването. Красива стара София не търпи грозните гиганти и пита кой ги разрешава. Даже от ГЕРБ признаха, че приетите от тях наредби са сбъркани в полза на "предприемачите". Е, и? Воля да ги промени - няма.
От само себе си се набива паралелът - кметицата Иванчева с какво е известна? С това, че спира нови строежи в някога зеления кв. "Младост", където днес от бетон не се диша вече. Мъглата около ареста й се сгъстява, а фактът си е факт. Идете в "Лозенец" - същото. По морето - едно към едно. По планините - също. Наредби, параграфи, вратички в закона, цели портали в разпоредбите, през които парадно маршируват "инвеститори" - ум да ти зайде. И възниква основен въпрос - за кого работи властта, за кого работят закони, наредби, разпоредби? За хората или за олигарсите? В България това е риторичен въпрос. Арестуваха Иванчева показно като главен престъпник на републиката. А да са държали цял ден на показ някой мошеник, ощетил хората с хиляди и милиони? Не са. Престъпниците и в затвора ги няма, понеже рязко тежко болни се оказват и все ни обясняват, че и те имали права. Ние обаче, правоверни граждани, които сме ощетени от тях, права нямаме. Така стана.
Та, питам властващите - за кого правите закони, наредби и разпоредби, че и ги изменяте после по 10 пъти - да паснат на приближените ви? Ами за тях ги правите, от тях полза кярите, не от народа. Един път главен архитект застана зад софиянци - вашият съд го глоби. Извод за чиновниците: не смей никога да работиш за хората!

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"