20 Април 2024събота13:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Техники за подмладяване, или прогресът на естетичната медицинави

Жените са готови на различни ефикасни корекции, докато представителите на силния пол са привлечени от терапии, които не изискват обезболяване, скалпел или прекъсване на всекидневните занимания

/ брой: 81

автор:Альона Нейкова

visibility 3987

И тази година под патронажа на принца на Монако - Алберт II, в Монте Карло се проведе 16-ият Световен конгрес по естетична медицина. Конференцията премина под научния надзор на Световното дружество за интердисциплинарна антиейдж медицина (WOSIAM) и предложи интерактивна, стимулираща и богата програма.

Застаряването на населението в глобален мащаб, урбанизацията, оксидантният стрес, индустриалният напредък правят все по-актуално търсенето на нови методи за подмладяване. Поради тази масовост повечето естетични клиники насочват вниманието си към по-малко инвазивните методи. И докато през последните години отговорът е бил само хирургична намеса, сега има техники и продукти чрез инжектиране, които мигновено и с далеч по-малко травми дават бърз и лесен резултат. Естетичната медицина преживява голям прогрес, а технологиите като лазери, радиочестотни апарати и ултразвук напредват с около 9,8% годишно. Развитие бележат и методите за ремоделиране на тялото - с около 13% годишно. Пазарът на апарати за естетични процедури за лице ще нарасне с около 7,3% до 2022 г., като ще достигне внушителната сума от близо 1,5 млрд. долара, убедени са експерти, базирайки се на мащабно проучване, направено в края на миналата година от Transparency Market Research. За най-новите тенденции в разкрасяването и подмладяването информира специалистът в естетичната медицина д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin Clinic, която лично присъства на конгреса в Монако.



"Не" на твърде големите устни

При жените има бум в желанието и търсенето на корекции в тази зона. Обемът им обаче трябва да бъде съобразен с формата и размера на другите части на лицето. С възрастта устните губят плътността си, а цветният им контур се размива. Вертикалните бръчки и ъгълчетата им застават надолу, като придават тъжен вид на изражението. Филърите на основата на хиалуронова киселина са идеалното средство за възвръщане младежкия вид на устните, съветват дерматолози.
Подходът в усъвършенстването на контура на лицето трябва да бъде чрез "профилопластика" - в профил и в три четвърти профил, с цел по-доброто определяне на пропорциите на различните лицеви елементи и по-естествения им вид след корекциите. Добре е устните да се забелязват, понеже са красиви, а не защото са големи. Инжектирането на хиалуронова киселина е препоръчително да се комбинира с лазерна процедура или пилинг за периоралната зона. Да се въздейства върху овала на лицето, като се третира отпускането на кожата чрез радиочестотно моделиране. Поставянето на конци може да отговори на нуждите за лифтинг на лицето и шията, макар че пациентите най-често се страхуват от тази процедура, тъй като е по-инвазивна.
Ботулиновият токсин неоснователно се подминава от много от пациентите, които от години се подлагат на лифтинг на зоната на челото и скулите. Тази процедура се съчетава с хиалуроновите инжекции, за да се усили и да се получи мускулна релаксация, която да придаде по-естествен и не толкова напрегнат вид на мускулите.
За лифтинг на клепачите най-ефективни техники са Plexаr или Plasmage, които позволяват да се избегне хирургичната намеса за коригиране на увисналата кожа, белези и пигментни петна. Този метод се основава на "плазма фереза", богата на йони и електрони енергия, която изпарява безболезнено горния слой на епидермиса.
Подчертаването и запълването на скулите, както и изпъването на темпоралните зони, винаги е било актуално с ползване на хиалуронова киселина като най-употребяван неагресивен продукт, който има и хидратиращо действие. Често се прилага и за корекции на носа (риномодулация) и на брадичката.
Околоочните тъмни кръгове, появили се в резултат на умора, се повлияват отлично от добре подбрана хиалуронова киселина (с ниско съдържание на вода, за да се предотврати отокът и да се избегне изражението на тъга и огорчение).



Мъжете търсят младежко лице за самочувствие

Успешните представители на силния пол излъчват особен чар и превъзходство, смята дерматологът д-р Анелия Здравкова от столичната Jewel Skin Clinic. Успехът винаги се е определял и все повече зависи от привлекателната и добре поддържана визия. Дълго време в естетичната медицина като че ли се смяташе, че мъжете са имунизирани срещу белезите на времето и не се интересуват от методите, с които да противодействат на стареенето. А и повечето продукти и терапии за запазване на младостта бяха насочени само към женската аудитория.
Да, но ето че се появява така наречената бръчка на лъва, разположена между очите, която придава по-сърдит израз на лицето. Клепачите стават "паднали" и видът е все по-уморен. Появяват се бръчките на огорчението около устните, двойната брадичка, "пачият крак"... Мъжкото лице губи обема си. Всички тези следи на времето придават нежелано и уморено изражение. Допреди време мъжете, които като цяло стояха на известно разстояние от естетичната медицина, днес все повече посещават специализираните кабинети и се подлагат на бързо действащи подмладяващи процедури.
Във Франция господата са около 14% от клиентите на пазара в тази сфера. Най-общо те желаят корекция на брадичката, ринопластика, но често и процедури за окосмената част на главата. Силната половина на човечеството е привлечена все повече от естетичната медицина, особено от терапии, които не изискват обезболяване, скалпел или прекъсване на всекидневните им занимания.
По време на конгреса в Монако беше проведена и специална дискусия как мъжкото лице да изглежда по-женствено и как едно женско лице да се маскулинизира, т.е да придобие по-мъжки черти. Това може да бъде постигнато чрез разнообразни инжекционни техники в различни зони на поставяне на ботокс и филъри.
Регенеративната медицина е нов начин за подмладяване в естетиката, която използва иновации в мекотъканното възстановяване - стволови клетки и растежни фактори.



На фокус са нежните зони

Много популярна напоследък тема засяга шията и деколтето, които първи издават възрастта. На конгреса в Монако бяха обсъдени техники и технологии за стягане и хидратация на тази зона. Една от новостите е продукт, който се поставя в специални точки в областта на врата, стимулирайки производството на колаген и еластин и повлиявайки кожната текстура. Тройната комбинация от микронидлинг с радиочестота и хиалуронови филъри също стяга кожата на шията, запълва бръчиците и оформя долния лицев контур.
Все повече се обръща внимание на интимното здраве и стремежа за обновяване на нежните зони. Има разработени специални нови технологии за вагинално подмладяване, както и пилинг за най-деликатните части на тялото. Бяха дискутирани различни техники за поставяне на инжекционни  филъри, като все повече се обсъжда приложението им в областта на тялото. На форума бяха направени демонстрации за повдигане на дупе, за повлияване на дефекти в областта на гърдите като хлътвания и асиметрия. Специален акцент бе поставен върху повдигането на вежди и горен клепач. Показани бяха филъри, ботокс и уреди за неоперативна блеферопластика. Отново особено внимание бе отделено и на периорбиталната област.



Акцентът е върху естествена визия

На форума в Монако един от водещите лектори в областта на естетиката пластичният хирург Маурицио де Майро демонстрира как едно лице може да се подмлади и изглежда естествено след поставяне на 18 хиалуронови филъра. Истинско предизвикателство обаче е с 1 филър да се постигнат най-добри резултати, за което също се изисква майсторство и задълбочен анализ на всяко лице.



 
Д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin Clinic

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ