29 Март 2024петък12:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Конкурс

Заедно в ХХI век

/ брой: 81

автор:Дума

visibility 1329

Още само две седмици имат на разположение желаещите да се включат в тазгодишното издание на Международния ученически конкурс "Заедно в XXI век". Последният срок за предаване на творбите е 10 май.
И тази година темите са изключително интересни. Първата е "140 г. от Руско-турската освободителна война (1877-1878г.) - освобождението и възстановяването на българската държавност". Втората - "По пътя към Победата. От историческите битки към историческата Победа - Победата при Сталинград (февр. 1943 г.) и Курската битка".
Конкурсът е за рисунки, песни, стихове, есета, реферати и медийни презентации - на български и руски език в три възрастови групи: I-IV клас, V-VIII клас, IХ-ХII клас. Приемат се за участие и творби на български деца, които живеят или учат в чужбина, както и на деца от други държави.
Всички творби за участие трябва да бъдат придружени със следните данни: трите имена на автора, държава, възраст, точен адрес и телефон; училище (извънучилищно звено), телефон, електронен и пощенски адрес на учебното заведение; име на научния ръководител, телефон на ръководителя. Препоръчително е текстовите материали да бъдат и на електронен носител.
За участие в конкурса творбите се изпращат до 10 май 2018 г. в Националния организационен комитет на адрес: Руски културно-информационен център; За конкурса "Заедно в ХХI век"; фондация "Устойчиво развитие за България"; Ул. "Шипка" №34; ПК 1504; гр. София; Република България.
Телефони за връзка с организационния комитет:
Фондация "Устойчиво развитие за България" - тел. 02/9584973; моб. тел.++359 896719620, 0895546578, E-mail: zaedno_21vek@mail.bg
 Национален дворец на децата: ++359 02/9202317
 Вестник "Учителско дело": ++359 02/9813528


 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ