20 Април 2024събота11:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сериалът продължава

/ брой: 81

автор:Мая Йовановска

visibility 1032

Пак се тресе от арести държавната Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", която хората назовават с името от старата й абревиатура ДАИ, което пък звучи като повелителната форма на глагола "дай" (браншът отлично разбира за какво иде реч). Преди дни повече от половината служители на ДАИ в Благоевград бяха задържани по сигнал, подаден от транспортни фирми. Като се замисля, години наред ни се сервира все един и същи сериал. Подкупи, арести, корупция, обещания за промени и... дотам. 2013-а, 2014-а, 2016-а гледахме същия филм. Обвинени има, но наказани - не. И въпросът не е дали, а кога ще ни прожектират пореден епизод от същия индийски сериал.
Един от големите скандали по тази сюжетна линия беше през 2016 г., когато при съвместна операция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура бе арестуван шефът на агенцията Цветелин Цветанов и още 6-7 нейни служители. "Преди две години шефа на агенцията го хванаха с 500 000. На фона на тия 500 000 кметът на "Младост" е като пионерче", възмути се преди ден Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи. И какво от това?
От години се говори за корупция там, а малка ли е, голяма ли е - всъщност е подробност. Проблемът е, че я има. И само с екшън, колкото на драгия зрител да му бъде подсигурено зрелището, докато му измъкват и хляба от устата, нещата няма да се оправят. Въпросът е има ли воля това да се случи. Кой и как прави назначенията там също е интересно питане, след като всички декларирани досега усилия за подобряване на работата и изкореняване на корупцията все удрят на камък. Както и кой има полза от този абсурд. Едно е сигурно - няма начин рибата да не е вмирисана от главата, след като продължават да ни прожектират все същия сериал.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ