Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Сериалът продължава

Мая Йовановска

27. Април 2018 , брой: 81   436   0Пак се тресе от арести държавната Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", която хората назовават с името от старата й абревиатура ДАИ, което пък звучи като повелителната форма на глагола "дай" (браншът отлично разбира за какво иде реч). Преди дни повече от половината служители на ДАИ в Благоевград бяха задържани по сигнал, подаден от транспортни фирми. Като се замисля, години наред ни се сервира все един и същи сериал. Подкупи, арести, корупция, обещания за промени и... дотам. 2013-а, 2014-а, 2016-а гледахме същия филм. Обвинени има, но наказани - не. И въпросът не е дали, а кога ще ни прожектират пореден епизод от същия индийски сериал.
Един от големите скандали по тази сюжетна линия беше през 2016 г., когато при съвместна операция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура бе арестуван шефът на агенцията Цветелин Цветанов и още 6-7 нейни служители. "Преди две години шефа на агенцията го хванаха с 500 000. На фона на тия 500 000 кметът на "Младост" е като пионерче", възмути се преди ден Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи. И какво от това?
От години се говори за корупция там, а малка ли е, голяма ли е - всъщност е подробност. Проблемът е, че я има. И само с екшън, колкото на драгия зрител да му бъде подсигурено зрелището, докато му измъкват и хляба от устата, нещата няма да се оправят. Въпросът е има ли воля това да се случи. Кой и как прави назначенията там също е интересно питане, след като всички декларирани досега усилия за подобряване на работата и изкореняване на корупцията все удрят на камък. Както и кой има полза от този абсурд. Едно е сигурно - няма начин рибата да не е вмирисана от главата, след като продължават да ни прожектират все същия сериал.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"