26 Април 2024петък01:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Поредният шум

/ брой: 82

автор:Мая Йовановска

visibility 1035

Когато "големите началници" от Европа дадат тон за песен, властта у нас започва да припява и се изживява барабар Петко с мъжете. Една от тези песни бе подета преди няколко години, след като страните от Вишеградската четворка вдигнаха люта пушилка в Брюксел заради двойния стандарт при храните, който едни и същи производители предлагат в различните страни на ЕС. Като част от огромната армия потребители, прецакани от нелоялните практики, и през ум не би ми минало да омаловажавам тази тема. Но дали наистина поведението на властта наша е продиктувано от грижа за здравето и джоба на българите?
Под шапката на европредседателството вчера висши представителите на държавата у нас се "съешиха" с европейски висши чиновници, за да "поставят проблема на масата". От няколко дни нашите подгряват с резултати от ново изследване. Лиляна Павлова брои ядките в шоколада, които в "нашия", оказва се, са с шест по-малко и т.н. "Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи", откри вчера премиерът Бойко Борисов. Въобще, вдига се голям шум, особено от нашите, което вероятно потребителите ще приветстват. А дали нещо реално ще произтече от всичко, ако "началниците" не намерят воля да въведат реални санкции?
На родна почва цялата тая работа е като да виждаш сламката в чуждото око, но не и гредата в своето. Информирани ли са потребителите какво има в българското сирене, кашкавал, масло, салам, сладки изделия... Трябваше да се огласят изследвания на неправителствената "Активни потребители", за разберем за палмовото масло, Е-тата и всякакви други "подобрители" в храните. Тези дни агроминистърът Румен Порожанов ни информира, че към министерството ще бъде сформирано специализирано звено, което ще проверява производителите. Близо 7 г. след създаването на БАБХ се сетихте да проверявате! А защо ново звено извън агенцията, след като там за това получават заплати?! Всичко изглежда като поредната лъжа, докарване за пред "големите началници" и най-лошото - за пред потребителите.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ