02 Май 2024четвъртък00:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Криви сметки без кръчмар

/ брой: 144

автор:Ина Михайлова

visibility 1225

Президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев вчера рече, че сметките на държавата не излизат. Факт е, че през шест месеца "излизаме от кризата". Факт е, че през три дни ни обясняват какво светло бъдеще ни чака, когато ни построят магистралите. (Като ги построят, ще видим.) Факт е, че ни обещават по-високи пенсии и заплати, когато се научим да работим повече и по-добре. Факт е, че ни заливат с цифри с колко са скочили износът, брутният вътрешен продукт и вложенията ни в банките. Да се чуди човек как при тази фактология така сме я закъсали: доходите ни стоят на едно място, бизнесът се задъхва, родното производство е кът, а немотията расте.
Проблемът с парите на държавата е голям, констатира синдикалистът. Как така? Нали приходите на НАП и митниците надхвърлят планираните? Нали данъчните и по тъмно са в горещите точки? Нали лепят стикери, контактуват с длъжници виртуално и реално и пълнят ли пълнят хазната? Къде отиват парите тогава? Нещо не се връзва, ще кажем и ние като д-р Тренчев.
И ако за постъпленията в бюджета кръчмарите на държавата ще извадят вода от девет кладенеца, то как ще се оправдаят за неизпълнените ангажименти. Рекетираха бизнеса - добре. Който се съгласи, някак оцеля. Поне научи схемата. Какво ще правим обаче с неизпълнените от пролетта стачни споразумения с БДЖ? Кой ще отнесе последиците от социалното недоволство, което зрее във важни за страната отрасли и сектори? Кой и с какво ще потуши напрежението в "Булгартабак" и "Български пощи"? Ще хванат ли дикиш предизборните заричания?
В цялата каша с неизпълнени обещания, неплатени заплати, непорастващи доходи някой (ясно кой!) "вади" едни предприятия или части от тях и ги слага на тезгяха. Простичко. С аргумента, че са зле, че никой не ги иска, че държавата не може да ги крепи, че е криза, че й тежат... И хоп - от забранителния списък за приватизация в нечии активи... Кому са нужни такива "ненужни" на държавата имоти и предприятия? 
Закъсали сме го сериозно, предупредиха експертите. А когато това стане, човек не може да мисли трезво, камо ли държавнически. Просто бърза и продава - на безценица и с една мисъл: как да запълни временно дупка с едни 30-ина милиона например. Днес - от сондажи за шистов газ, утре - от продажбата на "Булгартабак", вдругиден - от приватизацията на пощите, след това - от разпродажбата на дипломатическите имоти. И така докрай.
Че кръчмарят надписва, сме го разбрали отдавна по джобовете си. Какво ли и да очакваме от вицепремиер, който се оплаква, че заплата от 2600 лв.(!) не му стига, за да изхранва 4-членно семейство. Как сметките на държавата да не са криви тогава? Когато обаче синдикатите наплюнчат калема, червената лампичка трябва да светне. Защото не излизат ли сметките на държавата, или трябва да я закриваме, или да сменяме кръчмаря.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ