26 Април 2024петък05:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драстично поскъпват регистрационни номера по избор

/ брой: 84

автор:Дума

visibility 38

Правителството увеличи драстично таксите за регистрационните табели на автомобилите с номер по желание. Това стана с промени в Тарифа 4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси, съобщиха вчера от Министерския съвет. Причината за увеличаването на таксата на табелите на регистрационен номер по избор било засиленото търсене на такива номера и техният ограничен брой, което би довело до невъзможност за изпълнение на тази услуга.
Така таксата за ползване на табели с регистрационен номер с четири еднакви цифри се увеличава от 1000 на 1500 лв. За регистрационни номера с комбинация от цифри "аа-вв", "ав-ва" и "ав-ав", където "а" и "в" са различни цифри от 0 до 9, както и за регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание ще се плаща по 300 лв. вместо досегашните 30 лв. и 50 лв., е посочено в съобщението. Например номера "55 22", "48 84" или "13 13" вече ще струват 300 лв. От МС уточняват, че предлаганата услуга е специална и за нея не се прилага изискването за разходоориентиран размер на таксата.
Други промени в тарифата са свързани с определянето на единни такси за първоначална регистрация на пътни превозни средства (ППС), за промяна в регистрацията на ППС със смяна на табели при регистрационен номер и за възстановяване на регистрацията на ППС с прекратена регистрация. Утвърдена е и единна такса за промяна на регистрацията на ППС без смяна на табели с регистрационен номер. Размерът им не е посочен в правителственото съобщение.
Според сега действащия ред се заплащат отделни такси за заявление за регистрация, за идентификация и проверка на техническата изправност, за издаване на свидетелство за регистрация, монтаж на табели и т. н. Въвеждането на единна такса за различните видове услуги по регистрация на пътно превозно средства ще облекчи гражданите. Това ще стимулира и заплащането на услугите чрез ПОС терминални устройства, с които са оборудвани всички пунктове за регистрация в звената "Пътна полиция" при СДВР и областните дирекции на МВР, е посочено в съобщението.
В Тарифа 4 се създава и разпоредба, с която се регламентират такси за съгласуване на проекти за сигнално-охранителни и известителни системи.


 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ