Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

С чужда пита

Владимир Николов

3. Май 2018 , брой: 84   387   0От дълго време се подклаждат настроения сред запалянковците за отбелязване на 70-годишния юбилей на ЦСКА. Щеше да е добре, ако родният колос не бе обявен във фалит през 2016 г. При това - не без съучастието на властта в лицето на ГЕРБ. Управниците останаха слепи за действията на Александър Томов и пернишките "титани", които натрупаха милиони дългове към НАП и кредитори. Преди 2 г. от нищото бе създаден ЦСКА-София с лиценза на ловешкия "Литекс", обединен с "Чавдар" Етрополе. Емблемата на автентичния ЦСКА е под съдебна забрана и на търг бе откупена от единствения участник - фирма, близка до сегашния съсобственик Гриша Ганчев. Нищо, че над година не са платени 8 млн. лв. за това. С нарушения на закона и морала ЦСКА-София се припозна за наследник на "Септември" при ЦДВ, създаден на 5 май 1948 г., преименуван в годините на ЦДНА, ЦСКА "Септемврийско знаме" и фалиран като ЦСКА.
Властта, за да намали отрицателната реакция сред избирателите, отпусна стадион "Българска армия" и останалите бази на новородения ЦСКА-София. Сега обяви държавна подкрепа за 70-годишния юбилей. Пълна пародия. Да отпуснеш скришом военни средства за юбилея и да смотолевиш, че "юбилярите" ще се бръкнат само 2000 лв., че щели да се вдигнат само 1-2 хеликоптера, а нямало цялата репетиция за парада на Гергьовден да мине като авиошоу на честването... Гузно оправдание е обявеното от мастития военен министър, че от дете е привърженик на "Левски" и няма нищо нередно отбор, който "50 от своите 70 години е бил на армията", да бъде уважен от ВВС.
Но какво да очакваме, след като премиерът пращаше правителствения самолет да превози любимите му "Бистришки тигри" за мачле във Варна само заради загубен бас?
Изявленията на властите показват, че с "чужда пита" ще правят юбилей, за да изкупят вината си на съучастници във фалита на автентичния ЦСКА.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"