Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Общество

Позиция

Всичко е нормално - посоката е вярна... евроатлантическа

Лозан Такев

4. Май 2018 , брой: 85   228   0И такава партия има. Нормална държава. Нормално беше да подкрепи мажоритарен кандидат за кмет. Нормално беше после да оттегли подкрепата си... Нормално беше да забъркат неподготвената кметица в корупционен скандал с подкупи и други подобни демократични прийоми в нормалната  ни държава. А е нормално и тя самата да е готова за подобни нормални искания и щения... Прост народ - слаба държава... Прости прости управляват. Пълен консенсус. Нормално е...
Всичко е точно. Всичко е нормално. Посоката е вярна. Евроатлантическа...
Нормално беше в парламента да са народни избраници като Ана Баракова, Бат Сали от Самоков с 400 гласа от Кюстендил.Все мажоритарни постижения. Нали това искаме!
Така ще бъде и когато на власт дойдат определените с кастинг от "Шоуто на Слави" нови управляващи!?
Това е характерно днес за нормалната ни държава... Такъв е парламентът, такива са повечето кметове, такова е правителството... Демокрация.
И излиза един набеден за "мотор на демократичните процеси" у нас и партийното строителство и ти казва, че това е вярната посока. Евроатлантическа. Пет пъти вече закусва молитвено господинът. Няма как да говори друго. Освен да е против избора на президента Румен Радев, против мнението на онези, които не са съгласни с неговата оценка, да е против Русия естествено, да е за постоянни санкции, да е за изгонване на руски дипломати, да е проводник на идеите на Тереза Мей, на Макрон и на Тръмп...
А вярната посока е посред бял ден да бягат рецидивисти от Централния затвор и само една чистачка да е готова да ги пази. Вярната посока е през летищните контролни органи да минават непроверени пътници. Вярната посока е посоката на вятъра на промяната, който ни държи първи по корупция, на 109-о място по свобода на словото, първи или сред първите по бедност и престъпност, вярната посока е тази, която ни прави стабилни по неграмотност и лошо здравеопазване.
Вярната посока е да се сеят бисери в политическото говорене. Както някога един Радичков герой казваше :"Араламбене му е майката!" Вярната посока е конгратюлейщината, парлевуфрансещината, да те галят поне три папи по главата, Юнкер да те милва по тила, а ти яваш-яваш да управляваш Западните Балкани...
Вярната посока е вицепремиер да  дава лични оценки за действията на правосъдието и вътрешните работи, друг да блъска бабички по границата, да неглижира участието в политиката на всички останали, трети да трупа килограми от преяждане с власт и празни приказки.
 Вярната посока е да не стихва навалицата на терминала и българите да търсят изхода от положението си все оттам вече няколко десетилетия... Вярната посока е най-некадърните и неграмотните да дават награди  и грамоти на грамотните  и  кадърните у нас.
Посоката е вярна... Евроатлантическа.
А нормално ли е демократи тридесет години след началото да решават спорове с юмруци?
Всичко е точно. Всичко е нормално. Посоката е вярна и по време на българското  европредседателство. Защо обаче има "гадове", които освиркват първите в държавата, когато искат да поздравят една певица с български произход по време на концерт? Това нормално ли е? Може и да не е. Но е справедливо. Защото и търпението, и търпимостта имат някакви граници. И посоката е вярна.
    
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"