Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Параграф 22

Мая Йовановска

4. Май 2018 , брой: 85   549   0В тази държава има проблеми, които десетилетия наред властта продължава да дъвче. Обещания, заклинания, законови промени, а резултат все няма. За проблемите във ВиК сектора сме се наслушали. Те гноясват, а нас ни дерат с все по-висока цена на водата. Последното поскъпване бе одобрено за 15 града от януари. През март стана факт новата цена на водата и в Добрич. Там загубите са най-големи не само у нас - над 84%. Добричлии държат първенство по разхищение и в световен мащаб. А за капак плащат и една от най-високите цени - близо 3,50 лв. за кубик. За какво обаче?
В рамките на 10 дни Добрич за втори път остана без вода. Причината е класическа - авария. Многопрофилната болница (слава Богу, че я има) в града била без вода още от сряда. Захранвал се единствено хирургичният корпус, но налягането достигало само до четвъртия етаж. Безумие, което показва, че секторът е в "Параграф 22" отвсякъде.
В същия дух бе и вчерашната "намеса" на т. нар. независима комисия - КЕВР, която е независима, защото... от нея нищо не зависи. Тя изиска в 3-дневен срок ВиК в Добрич да представи анализ на причините за нарушеното водоснабдяване. Бла, бла... В КЕВР са наясно, че водоснабдяването в Добрич е проблемно открай време, но за това са виновни те и МРРБ. И всичко е просто отчитане на дейност, прах в очите. И нищо, ама нищо съществено няма да последва.
Години наред потребителите у нас плащат прескъпо за нещо, което е далеч под всякакви изисквания, най-вече за качество. А властта очевидно не се интересува от правата на гражданите. В следващите 5 години КЕВР ще продължи да увеличава цената на водата, щото необходимите за ВиК сектора милиарди от нас ще ги изсмучат. Да не се окаже обаче, че този път водата ще изкара хората на улицата.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"