Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Парад на популизма

Ростислава Иванова

4. Май 2018 , брой: 85   490   0Политическите "недоразумения" в България се активизираха предизборно. Няма изненада - година ни дели от изборите за Европарламент. И най-богатото въображение обаче не може да предвиди "цирковия" арсенал, който попадналите по случайност във властта лидери на малки партии ще грабнат, за да си уредят еднопосочен билет за Брюксел. До 23 май 2019 г. ще се нагледаме на нескопосани изпълнения на политически клоуни, акробати, фокусници и жонгльори от "Воля", "Атака" и НФСБ, ползващи с медийно внимание и безплатна ефирна реклама.
По-опитният и обигран в политическия "театър" през годините лидер на ВМРО Красимир Каракачанов ще остави двамата си "луди" авери от "Обединени патриоти" да се избиват и да разиграват фарсове. Каракачанов ще предпочете да е добронамерен, но строг дресьор на "маймуните" В.С. Въпросните двама патриотични лидери често се бият и псуват за кеф на тълпата, но си остават "сиамски близнаци": с еднакви инициали, от един град, едно училище, партия, накрая и една патриотична "Триада", действаща като "орел, рак и щука", но твърдо захапала кокала.
До изборите все по-силно ще чуваме русофила Сидеров да призовава да напуснем ЕС, което няма да попречи да оглави партийната листа за Европарламента. В изборните финтове се ориентира и Марешки - дали се поучи от Сидеров, или изплагиатства френската приятелка Марин льо Пен, но и лидерът на "Воля" припозна национализма. Ненадейно се обяви против НАТО и закрещя за референдум по въпроса, надявайки се това да го изстреля на депутатска банка в ЕП. С меркантилна цел Симеонов пък предлага да паднат от екрана "олигофренските усмивки" на печелившите "идиоти". Валерката, макар и прав, явно търси популярност сред мъдрите хора, които не са му електорат, но и търкането не им е присъщо. С пушенето в ресторантите пък лидерът на НФСБ (непушач) се надява да омае милионната гвардия от пушачи.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"