20 Април 2024събота14:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Президентът, Бербатов и Стоичков уважиха ЦСКА

Шоу преди мача и скучно 0:0 с Лудогорец отбеляза 70-годишнината на "армейците"

/ брой: 86

автор:Мони Георгиев

visibility 1084

Президентът на България ген. Румен Радев, най-успешният ни футболист за XXI век Димитър Бербатов и носителят на "Златната топка" за 1994 г. Христо Стоичков уважиха празника на Обединени спортни клубове ЦСКА, които в събота честваха на стадион "Васил Левски" своята 70-годишнина. Бербо, Камата и Треньор №1 на миналия век Димитър Пенев кацнаха с хеликоптер на ВВС в центъра на терена, непосредствено преди футболното дерби от XXXIII кръг срещу Лудогорец (0:0). 7-кратният Футболист №1 на България бе приет с огромни овации, въпреки че доста време се бе дистанцирал от случващото се в Борисовата градина. Стадионът избухна с викове "Ицо, Ицо" при появата на Модерния ляв, който понастоящем е и основен съакционер в тима от Първа лига. В ложите бяха още военният министър Красимир Каракачанов и спортният Красен Кралев.
"Червените" и новият-стар шампион спретнаха вял и слаб мач, контрастиращ на шоуто, създадено преди мача и с участието на близо 26 000 по трибуните. Най-чистото положение се откри пред Кирил Десподов (71), който обаче прати топката в страничния стълб. Срещата бе повторен дебют за Христо Янев като старши треньор на "армейците". Разградчани пък излязоха със специални фланелки с цифрата 7 в чест на поредната им титла. Домакините също бяха със специални екипи, реплики на тези на създадения през 1948 г. Септември при ЦДВ и с емблемата, която година по-късно започва да използва ЦДНВ. Преди мача  олимпийски, световни и европейски шампиони от 41 спорта дефилираха по пистата на стадиона и бяха отличени с почетни медали от председателя на ОСК ЦСКА Георги Калчев, бившия шеф на "армейския" клуб ОР полк. Георги Христов и последния селекционер, извел България на голям форум - Пламен Марков. Празникът започна с изпълнение на химна на ЦСКА от Йорданка Христова, като програмата включваше изпълнение на над 100 каба гайди, демонстрации от бойци на ВВС, заря и хореографии. Преди излизането на футболните легенди от различните поколения пък парашутисти скочиха на терена с емблемите на ЦСКА през годините.
Бразилецът Жуниор Мораеш, който е от любимците на червената агитка, уважи празника и се включи в шествието на пистата на "Васил Левски". Договорът му с Динамо К изтича през лятото  и той е спряган за завръщане на "Армията". По обяд там се появи и лекуващият контузия вратар на Лудогорец Владо Стоянов. Перничанинът е юноша на столичния клуб, като през май 2015 г. по време на мач между ЦСКА и Лудогорец на "Армията", пригласяше на пеещия зад него Сектор "Г". Поздравления за годишнината в социалните мрежи отправиха редица бивши играчи и любимци на Сектор "Г" от последните години - Иван Бандаловски, Ивайло Чочев, Тиаго Силва, Самир Аясс, Александър Тонев, Момчил Цветанов, Тончи Кукоч.


Димитър Бербатов заснема Христо Стоичков и Димитър Пенев, които също слязоха от хеликоптера на ВВС за честването 70-годишнината на ЦСКА


Президентът ген. Румен Радев наблюдава юбилейното шоу в компанията на Христо Стоичков
Снимка Спортал


Един от най-славните волейболисти на България Любо Ганев, вицепрезидент на БФ Волейбол, развява знаме на ЦСКА на шоуто на Националния стадион
Снимки БГНЕС

ЦСКА 1948 също почете юбилея
Лидерът в Югозападната Трета лига ЦСКА 1948 също отбеляза 70 години от основаването на ЦСКА. Коктейлът се състоя в Централния военен клуб, като тръгналият от най-ниската четвърта дивизия клуб също бе поканил ген. Румен Радев. Президентът обаче не дойде, а тактично прати поздравителен адрес чрез своя съветник Георги Александров. На честването присъстваха изпълнителните директори на Лудогорец и Левски Ангел Петричев и Красимир Иванов, както и президентите на Локо Сф - Иван Василев-Бозата, и на Локо Пд - Христо Крушарски. От "червените" легенди празненството почетоха Спас Джевизов, Ради Здравков и Методи Томанов, които понастоящем работят в Лудогорец.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ