19 Април 2024петък10:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

7 чужденци и 5 българи в спор за „Футболист на футболистите“

Родните играчи са от ЦСКА-Сф, Ботев Пд и Берое

/ брой: 87

автор:Владимир Николов

visibility 590

7 чужденци и 5 българи са номинирани за класацията „Футболист на футболистите“ за сезон 2017/2018 г. Анкетата се провежда за 18-а поредна година от Асоциацията на българските футболисти. В нея право на глас имат всички футболисти, които се състезават в българското първенство.
През годините „Футболист на Футболистите“ се утвърди като най-престижната и най-обективната анкета, тъй като играчите са тези, които избират най-добрите треньори и футболисти и признанието на колегите безспорно е най-ценно за всеки футболист, похвалиха се организаторите.
От три години в анкетата участват и жените футболистки, които гласуват само за най-добрите между тях.
Между номинираните са 4-ма футболисти на Лудогорец (без нито един българин), 3-ма от ЦСКА-Сф (2-ма българи), 2-ма българи от Ботев Пд, 2-ма чужденци от Левски и ветеранът голмайстор на Берое Мартин Камбуров.
Досега чужденци са отличени като най-добри 4 пъти - Марселиньо (Лудогорец) през 2015 и 2017 г., Дока Мадурейра (Литекс, 2011) и Жуниор Мораеш (ЦСКА, 2012). От номинираните българи само Камбуров е печелил отличието - през 2004 г. като играч на Локо Пд и през 2009 г. с екипа на Локо Сф.
Награждаването ще се състои на 21 май в "София хотел Балкан". Очаква се да присъстват президентът на БФС Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, селекционерът на националния тим Петър Хубчев, Треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев, Пламен Марков, Валентин Михов, Даниел Боримиров и др.
Ще бъдат раздадени и 6 специални награди: за цялостен принос към футболната игра; за цялостен принос към женския футбол; за голмайстор на първенството; приз „Трифон Иванов“ – за проявени мъжество и характер, за най-прогресиращ футболист и за най-добро представяне през сезона (според индекса на Инстат Скаут).

Номинираните

За Футболист на футболистите:


Марселиньо, Вандерсон, Клаудиу Кешерю и Върджил Мисиджан (Лудогорец); Фернандо Каранга, Николай Бодуров и  Кирил Десподов (ЦСКА-Сф), Давид Яблонски и Габриел Обертан (Левски)
Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов (Ботев Пд) и Мартин Камбуров (Берое).

За Най-добър млад футболист:


Венцислав Керчев (Лудогорец), Кирил Десподов и Александър Георгиев (ЦСКА-Сф), Антонио Вутов и Николай Кръстев (Левски), Андреа Христов, Стефан Велков и Янис Карабельов (Славия), Серкан Юсеин (Ботев Пд) и Мартин Костадинов (Черно море).

За Най-добър треньор:

Димитър Димитров (Лудогорец), Стамен Белчев (ЦСКА-Сф), Делио Роси (Левски), Александър Томаш (Берое), Николай Киров (Ботев Пд) и Илиан Илиев (Верея и Черно море).
За Най-добра футболистка:
Лора Петрова (Етър), Вероника Гоцева (Спортика), Яница Иванова и Велина Кошулева (НСА), Нина Георгиева (ЖФК Берое) и Леонора Желева (Енко).   

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 470

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 595

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 492

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ