24 Април 2024сряда08:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски и Славия във втори финал за купата

Треньорът на "белите" сочи "сините" за фаворит

/ брой: 87

автор:Владимир Николов

visibility 650

Левски и Славия ще излязат едва за втори път в историята един срещу друг във финал за Купата на България. Мачът е довчера от 19.30 ч. на Националния стадион "Васил Левски".
Преди 22 години на същия терен "сините" напуснаха финала при резултат 0:1 заради скандално съдийство на Митко Митрев (прекръстен от феновете на Мутрев) и им беше присъдена служебна загуба с 0:4. Мачът влезе и в световния видеообмен, след като при напускането от трибуната охраняваният от полицаи рефер бе замерен със змия.
Иначе "сините" имат 11 победи и 7 загуби във финалите за трофея, създаден през 1983 г., но до 1989 г. за национална се смяташе Купата на Съветската армия.
"Белите" освен приза от скандалния мач имат само още един финал, загубен от ЦСКА с 0:1 през 2011 г.
Наставниците на финалистите Делио Роси и Златомир Загорчич дадоха съвместна пресконференция по европейски маниер.
Според италианския специалист футболистите му не трябва да се осланят само на предимството си в класирането и на залозите на букмейкърите, които ги определят за фаворити. "Сините" трябва да излязат на терена психически освободени и да играят футбол, смята Роси, печелил Купата на Италия като треньор на Лацио през 2009 г.
"Дали ще има изненади? Изненадата може да бъде само ако аз не съм на резервната скамейка. Цветкович е в групата за мача с останалите футболисти. Нямаме проблеми с контузени състезатели. Ако вярваш в нещо, ще го постигнеш. Ако продължаваш да вярваш и да работиш, със сигурност резултатите ще дойдат. Последният човек, който може да дава съвети, съм аз. По-скоро мога да приемам съвети. Този мач е важен и е възможност да спечелим трофей. Важен е за нас и феновете на Левски. Трябва обаче да се мисли, че това е просто обикновен футболен мач. Мислите на футболистите трябва да са освободени и да играят футбол”, коментира Роси.
Загорчич пък определи "сините" за фаворит в сблъсъка, но се закани, че отборът му ще се опита да изненада 26-кратните шампиони.
"За нас е чест да играем във финала за Купата на България. Излизаме срещу много силен отбор. Те са абсолютен фаворит. Ние ще излезем и ще играем за удоволствие. Не се предаваме, ще се опитаме да направим изненада", заяви Загорчич. "Има напрежение в съблекалнята, защото това са много важни мачове в кариерата на един футболист, но всеки мач носи напрежение. Този финал носи по-голямо. Няма да се предаваме, въпреки че Левски има много добри играчи. Мен не ме притеснява нищо, защото ние постигнахме голям успех, след като се класирахме за финала", добави той и обяви, че няма да прави промени в състава си.



Треньорите на Славия Златомир Загорчич (вляво) и на Левски Делио Роси се ръкуват преди съвместната им пресконференция за финала за Купата на България
Снимка Емилия Костадинова

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ