24 Април 2024сряда23:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Превозвачи: Българският транспортен бизнес ще бъде унищожен

/ брой: 87

автор:Дума

visibility 36

Българският транспортен бизнес ще бъде унищожен, ако бъдат приети новите изисквания на ЕК. Това заяви председателят на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев пред bTV. Той каза, че всички транспортни сдружения са се обединили срещу изискванията на ЕК и новия пакет за мобилност, който комисията внесе в Европарламента и предстои да бъде гласуван от евродепутатите.
По негови думи промените ще бъдат в ущърб на българските, полските, унгарските и румънските камиони. Част от изискванията, които ще бъдат гласувани в Европарламента, са, че шофьорите ще трябва да се прибират до родните си места на всеки 3 седмици. След третия ден в страна от ЕС на тираджията трябва да му се плаща по нормите за командировки в държавата, в която е влязъл. От Еврокомисията искат и вече да не се спи в кабините на камионите.
Според Арабаджиев, ако бъдат приети новите изисквания, близо 3000 български камиона ще бъдат изкарани от пазара. "Това би повлияло пагубно на оборота - курсовете ще намалеят значително и ще има нови разходи за прибиране на шофьорите", смята той. "Ударът не само ще е тежък, ударът ще бъде убийствен. В този бранш работят около 40 хил. шофьори. Те искат да ни увеличат разходите и да ни направят неконкурентоспособни. Това ще бъде изключителен икономически удар", коментира председателят на Съюза на международните превозвачи. Той обясни, че българският транспорт генерира двуцифрен дял от БВП.
Декларираме категорична подкрепа за българските превозвачи, каза вчера на среща в МС между премиера Бойко Борисов и браншовите организации министърът на транспорта Ивайло Московски. На срещата бе припомнено, че в сряда и четвъртък предстоят срещи между премиера Борисов, френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, които не са конкретно по темата, но ангажиментът на правителството е проблемите на превозвачите да бъдат обсъдени детайлно. От бранша обаче потвърдиха, че планираният за следващата седмица протест на превозвачите ще се състои. Превозвачите заплашиха, че ако промените станат факт, много от тях ще се преместят в други европейски държави.



На среща в МС с премиера Борисов превозвачите потвърдиха, че планираният за следващата седмица протест на бранша ще се проведе
БГНЕС

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ