Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

На първа страница

Български тим на "24-те часа на Льо Ман"

Владимир Николов

10. Май 2018 , брой: 88   157   0Български отбор се подготвя за участие в авторитетното автомобилно състезание по издръжливост "24-те часа на Льо Ман", разкри на пресконференция в Пресклуб „България“ Росен Даскалов, който е председател на екипа София Кар Моторспор.
Тимът ни ще се състезава с разработения от него прототип Sin Car R1. Досега като участници са предвидени дългогодишният картинг пилот Иван Влъчков и шампионът на писта в серия Макси Константин Маршавелов. Търсят се още поне двама пилоти, на пистата се сменят трима състезатели, но задължително има и 1 резервен.
Спортен мениджър на тима е Владимир Илиев, бивш председател на БФ Автомобилизъм и баща на пилота Димитър Илиев. Той е провел разговори с Пламен Кралев, Павел Лефтеров и Георги Дончев, като първите двама имат опит в 24-часови състезания за издръжливост. Кралев участва в Льо Ман през 2009 г., а Лефтеров в 24-те часа на Дубай през 2016 г.
Илиев подчерта, че проектът за български тим в Льо Ман датира още от 2015 г., като в следващите месеци  предстои много работа и тестове на болида. Даскалов поясни, че ще бъде направен 12-часов тест на писта през есента в Гърция или Румъния, но дотогава трябва да бъдат подбрани останалите пилоти.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"