29 Март 2024петък06:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

На зидащите тухли в стената...

/ брой: 89

автор:Боян Бойчев

visibility 1484

Без Деня на победата нямаше да го има Деня на Европа. Не забравяйте това! 
Официозните тържества у нас отбелязаха само Деня на Европа. Върхът беше мапинг - звучна "родна" дума - най-яркото доказателство накъде отива България.
На шествието на "Безсмъртния полк" обаче хората дойдоха, водени от сърцето си и от чувството за историческа справедливост и признателност.
Денят на Европа да замести Деня на победата. Допреди две-три години никой и не споменаваше 1 май като дата на Априлското въстание, а 20 април. Опит политически неудобни празници да бъдат заменяни с други.
Стената на забравата се опитват да издигнат у нас днешните васални на САЩ и Европа политици. Непрекъснати са опитите им да ни изтръгнат от историческите и културните корени, които ни свързват с Русия. Няма ли кой да им даде огледала, за да се огледат и видят колко са смешни? 
За миг може би се вцепениха, когато Роджър Уотърс, основател на легендарната рок група "Пинк Флойд", разцепи политическата мъгла, обхванала страната ни. Той припомни основната роля на Русия за победата във Втората световна война, която с цената на над 20 милиона жертви спасява света от Вермахта. Каза и истината за световната политика: "САЩ са тези, които основно ни водят към разрушение, но с тях са и Великобритания, и част от Европа." След това отбеляза яростната антируска пропаганда в западните медии. И зададе болезнения въпрос: "Вие искате ли да се биете срещу руснаците?" Водещото послание бе за мир и любов на планетата, иначе "ш*баняците ще я унищожат", както и за активна гражданска позиция.
Верни евроатлантици след това изсипаха куп помия върху големия музикант.  
Как така концерт ще се използва за политически цели, когато не отговаря на официалната партийна линия на евроатлантизма?!
Роджър Уотърс е достоен човек. Със собствена позиция. Не е удобен. Доказал го е с цялото си творчество. Чест му прави, че не влезе в удобното еснафско русло, а си остана бунтар. И изрече на глас това, което повечето българи си мислят, но или се страхуват, или нямат възможност да кажат.
Много нови тухли и нови стени: на омразата, на забравата, на отродяването. Русофобска истерика. Еднополюсен свят. Налагани със сила и пропаганда евроатлантически ценности - всъщност просто игра на думи, зад която се крият мераците за световно господство на псевдоелитите. Дори с война. Подкрепяни от сервилни политици.
Прав си, Роджър, ш*баняци са!
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ