Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

ГЕРБ подкрепя забраната на хазартните реклами, но е против пушенето в заведенията

Ростислава Иванова

11. Май 2018 , брой: 89   167   0ГЕРБ ще подкрепи предложените от Валери Симеонов промени в Закона за хазарта, които забраняват телевизионните реклами на игрите на щастието, но не и поправките в Закона за здравето за връщане на тютюнопушенето в заведенията на обособени места. Това стана ясно след срещата между Валери Симеонов и Цветан Цветанов вчера в парламента. Според зам.-председателя на ГЕРБ е съвсем нормално Симеонов да иска среща по законодателни промени с партиите в НС. 
Останалите законови промени, свързани с регулацията на апартхотелите и преместваемите обекти, ще бъдат обсъдени от работна група с участието на депутати от ОП и шефовете на бюджетната и екокомисията Менда Стоянова и Ивелина Василева.
Симеонов пък заяви, че е доволен от срещата с Цветантов и разбира отказа на ГЕРБ да не подкрепи тютюнопушенето. Той обаче бе категоричен, че няма да оттегли законопроекта си. Лидерът на НФСБ коментира критиката на коалиционния си партньор Красимир Каракачанов към Цветанов преди дни, че "каруцата на коалицията скърца в парламента". Според Симеонов нямало проблеми нито в управляващата коалиция "Обединени патриоти" - ГЕРБ, нито пък в патриотичната НФСБ - ВМРО - "Атака". По думите му "каруцата скърца, защото върви".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"