Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Новини

Кабинетът одобри проекта за нови самолети и бронирани машини

Дума

16. Май 2018   171   0Проектът на военното министерство за купуване на нова бойна техника най-накрая бе гласуван от Министерски съвет. След като темата за модернизацията на армията се отлага няколко пъредни заседания, днес министрите одобриха проектите за придобиване на нова техника за Сухопътните войски и на нов тип самолети за ВВС. /Снимка БГНЕС/
Проектът за купавенота на най-малко 8 нови изтребители ще излезе 1,8 млрд. лева с ДДС и ще се изплаща десет години. Трябва да бъдат купени и 150 бронирани машини, които ще струват около 1,5 млрд. лева. Те ще се изплащат 12 години.
До края на месеца военният министър Красимир Каракачанов ще внесе и проекта за два нови патрулни кораба. За тях ще трябват още около 1 млрд. лева.
Инвестиционният проект "Придобиване на нов тип боен самолет" предвижда придобиването на 16 самолета на два етапа. През първия етап, който е финансово осигурен с 1 милиард и 800 милиона лева с ДДС, е предвидено да се придобият не по-малко от осем бойни самолета.
С тези пари се предвижда придобиването на летателните апарати, средствата за наземно обслужване, средствата за обучение, обучението на състава, първоначалната интегрирана логистична поддръжка (за период от 3 години) и въоръжението.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"