Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Живот

Шоу с динозаври покорява и София

Грандиозната световно призната продукция на стойност 20 млн. долара гостува в българската столица с четири представления

Дума

17. Май 2018 , брой: 93   323   0
Снимка

Снимка www.dinosaurlive.com

Световно признатата грандиозна продукция "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular", базирана на отличените с редица награди серии на "BBC Studios", ще посети България за първи път. Шоуто се ражда в Австралия, където след дълго планиране оживява в "Acer Arena" в Сидни през януари 2007-а. Спектакълът покорява Северна Америка, Европа и Азия, привличайки рекорден брой зрители.
Гледано от над 9 млн. души в повече от 250 града по целия свят, представлението започва новото си турне в Нюкасъл, Англия, на 20 юли 2018 г. Продукцията на стойност 20 млн. долара, включваща най-съвременни технологии, е най-голямото и впечатляващо шоу за динозаври в света.
Зрелищният спектакъл с продължителност час и 40 минути разкрива емоциите на тези животни с реализъм като на кино. "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" показва както защитните реакции на растителноядните от по-ловките хищници, така и прехода на месоядните към движение на два крака.
В шоуто са представени 18 динозавъра от 9 вида: Тиранозавър Рекс, ужасът на древната земя, Платеозавър и Лилиенщернус от Триасичния период, Стегозавър и Алозавър от Джурасик периода, и Торозавър и Утараптор от невероятния Кретацеос период. Най-големият от тях, Брахиозавър, е 11 метра висок и 17 метра дълъг, уточниха от екипа на организатора на събитието "София мюзик ентерпрайсис".
Всеки голям динозавър съдържа: 132 м хидравличен маркуч, 1000 м окабеляване на всяко тяло, 295 кв. м плат, 24 контролни микропроцесора за движение, 132 куб. м пяна, 15 хидравлични плъзгача и 6 хидравлични мотора, 200 л боя, 7 киловата мощност от 12 батерии. Конструкцията тежи 1500 кг (колкото стандартна семейна кола) и се движи с помощта на 6 ролкови колела.
50 човека - включително инженери,  художници и експерти по аниматроника - са работили една година за изграждането на продукцията, която се превозва от 21 камиона с 14,5 м ремаркета. За да се контролира един динозавър, е необходим екип от трима души - водач и двама вуду кукловоди, като единият контролира главата, опашката и големите движения, а другият е отговорен за устата, мигането и ръмжането.
"Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" ще зарадва зрителите в София с 4 представления в три поредни дни – 26, 27 и 28 април 2019 г. в зала "Арена Армеец". Всеки от спектаклите ще бъде с лимитиран капацитет до 5000 души. Билети на изключително достъпни цени от 30, 50, 70 и 90 лв. ще се продават от утре, 18 май, от 11 ч. в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"