18 Април 2024четвъртък22:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шоу с динозаври покорява и София

Грандиозната световно призната продукция на стойност 20 млн. долара гостува в българската столица с четири представления

/ брой: 93

автор:Дума

visibility 142

Световно признатата грандиозна продукция "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular", базирана на отличените с редица награди серии на "BBC Studios", ще посети България за първи път. Шоуто се ражда в Австралия, където след дълго планиране оживява в "Acer Arena" в Сидни през януари 2007-а. Спектакълът покорява Северна Америка, Европа и Азия, привличайки рекорден брой зрители.
Гледано от над 9 млн. души в повече от 250 града по целия свят, представлението започва новото си турне в Нюкасъл, Англия, на 20 юли 2018 г. Продукцията на стойност 20 млн. долара, включваща най-съвременни технологии, е най-голямото и впечатляващо шоу за динозаври в света.
Зрелищният спектакъл с продължителност час и 40 минути разкрива емоциите на тези животни с реализъм като на кино. "Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" показва както защитните реакции на растителноядните от по-ловките хищници, така и прехода на месоядните към движение на два крака.
В шоуто са представени 18 динозавъра от 9 вида: Тиранозавър Рекс, ужасът на древната земя, Платеозавър и Лилиенщернус от Триасичния период, Стегозавър и Алозавър от Джурасик периода, и Торозавър и Утараптор от невероятния Кретацеос период. Най-големият от тях, Брахиозавър, е 11 метра висок и 17 метра дълъг, уточниха от екипа на организатора на събитието "София мюзик ентерпрайсис".
Всеки голям динозавър съдържа: 132 м хидравличен маркуч, 1000 м окабеляване на всяко тяло, 295 кв. м плат, 24 контролни микропроцесора за движение, 132 куб. м пяна, 15 хидравлични плъзгача и 6 хидравлични мотора, 200 л боя, 7 киловата мощност от 12 батерии. Конструкцията тежи 1500 кг (колкото стандартна семейна кола) и се движи с помощта на 6 ролкови колела.
50 човека - включително инженери,  художници и експерти по аниматроника - са работили една година за изграждането на продукцията, която се превозва от 21 камиона с 14,5 м ремаркета. За да се контролира един динозавър, е необходим екип от трима души - водач и двама вуду кукловоди, като единият контролира главата, опашката и големите движения, а другият е отговорен за устата, мигането и ръмжането.
"Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular" ще зарадва зрителите в София с 4 представления в три поредни дни – 26, 27 и 28 април 2019 г. в зала "Арена Армеец". Всеки от спектаклите ще бъде с лимитиран капацитет до 5000 души. Билети на изключително достъпни цени от 30, 50, 70 и 90 лв. ще се продават от утре, 18 май, от 11 ч. в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн.



 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ