19 Април 2024петък09:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

"BG Vintage" възражда българската музика

Първото събитие от новата инициатива на Вера Шандел и Михаил Йосифов е на 23 май в Сити марк арт център

/ брой: 94

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 519

Популярната изпълнителка от триото "Сентиментъл суингърс" Вера Шандел и един от най-добрите български музиканти Михаил Йосифов започват съвместния си проект "BG Vintage" с концерт-спектакъл на 23 май от 19.30 ч. в Сити марк арт център. Начинанието има за цел да възроди красотата на българската музика, създадена в периода 30-те-90-те години на ХХ век, по нов и модерен начин и да я обогати със специално композирана авторска музика, в стилистиката на винтидж културата.
Проектът е съвременното и елегантно лице на българската музика, здраво стъпило на най-добрите музикални примери от миналото. Това е музикален продукт с високо качество, който обединява минало, настояще и бъдеще и свързва няколко поколения професионални музиканти (утвърдени и съвсем млади, тепърва изгряващи) и публика от различни поколения - благодарение на репертоара си, достъпен и атрактивен както за млади, така и за по-възрастни, поясняват авторите.
Това е и естествената последваща творческа и професионална стъпка за екипа на проекта - Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева, които от години работят за популяризирането на красивата музика и на винтидж културата в България. Това са хората, които стоят зад създаването и развитието на първото вокално женско суинг трио у нас - "Сентиментъл суингърс",  зад концерта "Суингирай България" в Салона на изкуствата през 2012 г., зад големия концерт-спектакъл "Life Is An Eternal Swing" в зала 1 на НДК по време на "Киномания 2015" и зад поредица от интимни и по-мащабни срещи на българската публика с музиката от златните години на суинга.
На 23 май на сцената ще се качат изключително талантливи млади музиканти, чиято енергия завладява сетивата - Велека Цанкова, Ганиела Ганева, Ицо Любенов (вокали), Момчил Косев (вокал и китара), Иван Йорданов (саксофон), Исак Бенбасат (пиано), Светлин Стайков (бас), Виктор Викторов (барабани). До тях ще застане небезизвестният тромбонист Велислав Стоянов и Михаил Йосифов (тромпет и диригент).
Билети за спектакъла на цени от 15, 18, 20 и 23 лева може да бъдат купени на касата на Сити марк арт център, бул. "Янко Сакъзов" 30, с чието съдействие се осъществява събитието, информира Мила Панайотова.


Вера Шандел

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ