26 Април 2024петък16:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Във Владая отново протестираха на Е-79

Местните недоволстват заради некачествения ремонт на пътя

/ брой: 95

автор:Дума

visibility 42

Недоволни жители на Владая, както и на Мърчаево, Драгичево, Рударци, Кладница, Перник, Радомир и Кюстендил, излязоха на пореден протест вчера заради нерешени инфраструктурни проблеми. В неделя по обяд те блокираха за кратко главен път Е-79 с искане да се възстанови маршрутната линия до София и да се реши проблемът с постоянните задръствания на пътя. Протестиращите нямаха разрешение от Столичната община за поредния протест, нито за блокирането на пътя, въпреки това след кратки словесни престрелки с полицията те успяха да излязат на пътното платно и за кратко блокираха движението.
Протестиращите обвиняват АПИ за некачествения ремонт на пътя, който вече давал дефекти, и искат с проблема да се ангажира регионалният министър Николай Ненков. "Излизаме на протест, за да покажем, че сме непримирими пред арогантността и безхаберието на институциите", пише в писмо до медиите председателят на инициативния комитет инж. Васил Николов. Недоволството им е свързано с безхаберието на АПИ относно реализирането на реверсивното движение на пътя София-Перник и занижения контрол на качеството на извършвания ремонт, който дал дефекти още преди да е приключил. Николов определя като престъпление лошото изпълнение на скъпия ремонт и твърди, че последиците са наводнени къщи, падащи подпорни стени, пропаднали шахти и дупки. До реализирането на реверсивно движение да има временна организация на движението в посока София всяка сутрин между 6,30 и 10 ч. и сформиране на граждански обществен съвет, който да контролира ремонтите, настояват протестиращите. Междувременно от АПИ увериха, че актуализират проекта за реверсивно движение със светофарна уредба на път I-1 през Владая в посока София.
 Хората обвиняват и областния управител Николай Пехливанов в арогантно и високомерно отношение. Според Николов само от него вече зависело възстановяването на маршрутна линия 22, но той не давал разрешение на Столична община да го направи. Пехливанов пък твърди, че това не е в неговите правомощия, а в тези на Столичната община.
 
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 255

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 223

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 244

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ