26 Април 2024петък01:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българска ракия завладява Чили

Био спиртни напитки ще се състезават за първи път на 17-ото издание на престижната международна надпревара

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 152

Български производители на алкохол изпращат мостри за участие в един от най-авторитетните международни конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. 17-ото издание на надпреварата ще се проведе от 22 до 24 август в Чили, град Ла Серена. Крайният срок за регистрация и изпращане на мостри е 23 юни.
Мострите ще се оценяват от 74 опитни експерти от 23 националности и ще бъдат представени пред изявени имена от сектора - търговци, журналисти, технолози, специалисти от браншови организации. Част от програмата на конкурса тази година ще бъде миксиране на коктейли с български ракии, спечелили медали от миналогодишното издание на надпреварата. Наградените марки алкохол ще получат международна известност и ще бъдат представени на водещи търговски изложения и медийни събития по света.
Високоалкохолните напитки се състезават в категориите: уиски, коняк, бренди, ракия, ром, водка, джин, писко, грапа, байжиу и текила и др. За да отличи компаниите, които избират алтернативни начини за производство, за първи път тази година Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles открива нова категория - био спиртни напитки.
1200 мостри от 48 страни се бориха за отличие в миналогодишното издание на надпреварата. Състезанието се организира за първи път през 1999 г. като част от най-престижния независим винен конкурс в света - Concours Mondial de Bruxelles. Поради големия интерес от 2003 г. събитието за спиртните напитки се провежда самостоятелно. Последните четири издания се състояха в Мексико (2016), Китай (2015), Бразилия (2014), Тайван (2013). Българските компании спечелиха седем медала - четири златни и три сребърни, на миналогодишното издание на конкурса, който се проведе в Мексико, град Текила. Освен за родната ракия страната ни взе медали и за нетрадиционните за родината ни напитки - водка, джин и текила.

Регистрацията за участие в Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles 2017 се прави на интернет адрес: http://www.spiritsselection.com/en/registration/#_registration
Мострите се изпращат в България на адрес: M&M Militzer & Muench BG Co Ltd., София 1336, ул. "Андрей Германов" 11, тел.: +35929845177, email: ventsi.vatchev@mumnet.com.
Таксата за участие за една мостра е 186 евро, като при повече от 3 мостри от един производител се ползва отстъпка.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ