24 Април 2024сряда20:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 43

Дамаск и околностите му са обезопасени
Сирийската армия заяви, че има пълен контрол над столицата Дамаск и нейните околности след изтеглянето на "Ислямска държава", което е повратна точка в седемгодишната война. Развитието дойде, след като войници превзеха ключовата южна част в Дамаск от "Ислямска държава", се казва в изявлението, включително и палестинския бежански лагер в Ярмук и прилежащия му квартал Хаджар ал-Асвад.

Черна гора вдига ограда по границата с Албания
Властите в Черна гора разглеждат възможността за построяване на ограда по границата с Албания с цел спиране на нелегалната миграция. През последните години Черна гора е изправена пред сериозен натиск от страна на нелегални мигранти, които се опитват да достигнат до страните от Европейския съюз. Според Черна гора "албанските власти непрекъснато отказват да приемат обратно мигрантите от Черна гора, които са дошли от тяхна територия, въпреки договора за реадмисия".

Четирима задържани за пребиването на кмета на Солун Бутарис
Гръцката полиция арестува четирима души за побоя над кмета на Солун Янис Бутарис. Сред тях има и едно непълнолетно лице. Вчера бяха задържани две лица - на 36 и 20 години, а днес още двама души, включително и едно 17-годишно момче, съобщиха от полицията. "Крайнодесните хулигани ще отговарят за своите действия", написа заместник-министърът на вътрешните работи Николас Тоскас в туитър.

Лондон отново разследва телевизия RT

Регулаторът на медиите във Великобритания Ofcom е започнал още три разследвания срещу руския държавен англоезичен новинарски телевизионен канал RT (Russia Today), за да види дали не е нарушил правилата за безпристрастност в информациите си. Ofcom предупреди преди, че продуцентът на RT "ТВ новости" може да загуби правото си да излъчва във Великобритания, след като посочи, че е открил редица случаи на липса на безпристрастност след нападението срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март.



Южнокорейският президент Мун Дже Ин замина на визита в САЩ, където ще разговаря с американския президент Доналд Тръмп за влошената ситуация на Корейския полуостров. Северна Корея отмени важни разговори с Юга и заплаши да отмени и срещата с Тръмп, която се очаква в най-скоро време
БГНЕС



Спътник на НАСА е заснел тропическия циклон Сагар, който уби поне 16 души в Сомалия през последните 24 часа. Десетки хиляди са засегнати от тежките дъждове и наводнения, разрушени бяха къщи, пътища и друга инфраструктура
БГНЕС

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ