19 Април 2024петък20:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Армения обновява системите за ПВО

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 1065

След няколко месеца Армения ще получи руски зенитно-ракетни комплекси с малък обсег на действие "Тор-М2", обяви руската агенция "Регнум", като се позова на телевизионното предаване на арменското министерство на отбраната "Зинуж". По данни на блога bmpd арменската страна обаче е поръчала по-стар модел - "Тор-М2Е/К" със зенитни ракети 9М331.
Според "Регнум" сделката за покупката на ЗРК "Тор" е една от трите, сключени в рамките на новия руски военен кредит за Армения. По данни на вече бившия арменски зам.-министър на отбраната Артак Закарян Ереван е сключил три договора за общо 100 млн. долара, като част от покупките на ново въоръжение е била финансирана и от арменския бюджет. Русия даде изгоден военен кредит на Ереван за 200 млн. долара и после предложи още един за 100 млн.
Покупките по посочените от Закарян договори са били предназначени за укрепване на противовъздушната отбрана на закавказката държава. Да припомним, че Армения се намира във фактическо състояние на война със съседен Азербайджан, а на територията на страната е разположена руска военна база, която е фактически гарант за запазването на арменския суверенитет. Армения е и първата държава извън Русия, която получи през 2017 г. на въоръжение оперативно-тактическия ракетен комплекс "Искандер".



Бойни машини 9А331М от полкови комплект на ЗРК "Тор-М2". Подобни ще бъдат закупени от Армения
Снимка - "Зинуж"

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ