19 Април 2024петък08:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сцена

Моноспектакъл

Иван Юруков пренася "Пилето, което казва ку" на голяма сцена

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 67

Любимецът на публиката от театъра и телевизионния екран - актьорът Иван Юруков, ще представи своя симпатичен, забавен, смислен и славен моноспектакъл "Пилето, което казва ку" на голяма сцена в театър "Сълза и смях". Това ще се случи само на 29 май точно в 21.30 ч., когато актьорът ще излезе съвсем сам на сцената, за да подхване публиката под ръка и всички заедно с лекота да се потопят в едночасово театрално приключение, съобщава Радост Пенева, пиар мениджър.
Традиционно спектакълът се играе в залата на Нов театър НДК, но напоследък там се оказва тясно за всички желаещи да срещнат на живо талантливия актьор. През февруари т. г. спектакълът за първи път се срещна с публика извън страната. Игра се пред пълни салони в Лондон и Бирмингам. В края на този месец и началото на юни идва ред "Пилето, което казва ку" отново да полети зад граница, за да зарадва българите в Кьолн, Щутгарт, Мюнхен и Франкфурт.
Билети за 29 май се продават в касата на театър "Сълза и смях" и онлайн на salzaismyah.bg. Билети има още в системата на EPAY GO, Eventim.bg и Theatre.Art.bg.
Сценарият на "Пилето, което казва ку" е на Александър Урумов и е по сборниците му с разкази "Малкото име на дните" и "Тиква!". Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков-баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор актьорът представя героя си - нощен пазач на секретен склад, когото в хода на спектакъла ще видим в ролята на различни симпатични и чудати персонажи и ситуации. В продължение на малко повече от час зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков.
Тази година звездата на Народния театър получи поредна номинация за "Икар" за главна мъжка роля за Хорас в "Лисичета" - реж. Бина Харалампиева. Иван Юруков можем да гледаме и в най-касовите спектакли на Народния театър -  "Nеодачници", "Майстори", "Добри хора", "На ръба", "Хъшове", "Хамлет", "Вишнева градина", "Ревизор", "Полет над кукувиче гнездо". В Театър 199 играе в спектакъла "Червено", а в Нов театър НДК - в "Амадеус".

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ