20 Април 2024събота13:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 527

"СМЪРТ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ И ДРУГИ НОВЕЛИ" от Томас Ман издава "Колибри" в превод на Димитър Стоевски. В нея са включени "Дребният господин Фридеман", "Тристан", "Тонио Крьогер", "Смърт във Венеция" и "Марио и фокусникът". "Смърт във Венеция" (1912) често е определяна от световната критика като най-доброто произведение, написано на немски език. Филмовата версия, режисирана от Лукино Висконти, вдъхва нов живот на новелата, а композиторът Бенджамин Бритън пише по нея опера. Новелите в сборника се отличават с размисли за противоречивия и мъчителен процес на творчеството, както и с финия анализ на чувствата, с разсъждения за желанието за смърт и за смъртта като безсмъртие.


"АБСОЛЮТНАТА НЕОГРАНИЧЕНОСТ" от д-р Джо Витале и д-р Хю Лен издава "Locus" в превод на Маргарита Христова. Според създателите на метода всички хора са обременени от грешки и проблеми, натрупани в подсъзнанието през поколенията от началото на сътворението на света до днес. Само приемайки, че може да променим единствено себе си, а не околните, ние можем да си помогнем и да подобрим живота си. "Вълшебни" думи като съжалявам, моля те, прости ми, обичам те, благодаря ти се повтарят многократно, като човекът, изричайки ги, поема пълна отговорност за проблема си, вниква в същността му и се опитва да прекъсне порочния модел на поведение, довел до конкретния казус.


"РЕЦЕПТИ ЗА ЛЮБОВ И УБИЙСТВО" от Сали Андрю издава "Слънце". Действието се развива сред екзотиката на природния резерват Клайн Кару в Южна Африка. Главната героиня тани (превежда се "леля") Мария обича да готви и списва кулинарна рубрика в местния вестник. Там работят още главната редакторка Хати и Джес - млада репортерка. По идея на Хати рубриката започва да помества освен кулинарни и различни житейски съвети. Сред купищата писма, които получават, се откроява анонимно писание от отчаяна жена. Само след дни Мартин, авторката на писмото, е намерена убита. Тани Мария и Джес решават да започнат собствено разследване.


"СЕДМАТА ЗАПОВЕД" от Том Фокс издава "Ибис". Река Тибър ще почервенее от кръв. Хълмовете на Рим ще бъдат потопени в мрак. Смъртоносна мъгла ще обгърне града. И това е само началото... "Това ще се случи на седемнадесетата година от второто хилядолетие след идването на слънцето, когато великата звезда ще е в своя пик над Вечния град. Първият знак ще е реката, която ще потече кървава..." Светът ще се сблъска със седем предсказания, които всички наричат пророчества. Възможно ли е да са истински? Докато Рим тръпне в очакване, специалистката по акадски език Анджелина Кала и ватиканският експерт Бен Вердикс трябва да намерят отговор на този въпрос.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ