29 Март 2024петък00:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хулигани вилняха в "Универсиада"

Левски ЛУКойл спечели доиграването с Балкан и изравни серията във финалния плейоф

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 21

Хулигани на Левски ЛУКойл вилняха в зала "Универсиада" и прекъснаха втория финален мач между "сините" и Балкан. Срещата беше прекъсвана два пъти, а 3,01 мин. преди края бе прекратена при резултат 66:59 и вчера се доигра, но пред празни трибуни. Момчетата на Тити Папазов съумяха да измъкнат двубоя със 71:65 (20:19, 17:10, 20:17, 14:19) и така изравниха финалната серия до 1:1. Следващите два мача са в "Арена Ботевград", като първият по програма е утре, но левскарите поискаха да бъде отложена с 24 часа. Късно снощи всичко стана ясно.
Организаторите на втората среща от Левски ЛУКойл обаче сътвориха един от най-големите гафове последните години. Агитката, която по принцип ходи на футболните мачове, беше разположена в малката подвижна трибуна и точно зад скамейката на Балкан. През целия мач гостите бяха провокирани от гамените. Поводът за отприщване на гнева стана бесилка, показана от агитката. Заради нея ще бъде сезирана и ФИБА, тъй като това е проява на расизъм. Първото прекъсване във втората част пък дойде заради псувни, плюнки и хвърляне на малки предмети по играчите на гостите. Още тогава те поискаха мачът да се прекрати, но все пак срещата продължи. Така се стигна до 3,01 мин. преди края, когато Брендън Фортънбъри от Балкан бе ударен от картоф. Но този път нервите на играчите не издържаха и те започнаха да хвърлят каквото намерят по ултрасите. Оказа се обаче, че жандармерията е била в коридорите на залата и набързо влезе и потуши страстите.
От федерацията обявиха, че за да продължи срещата, залата трябва да се изпразни. Феновете на Левски набързо я напуснаха, но тези на Балкан отказаха и след един час бе решено тя да бъде доиграна на следващия ден.
Треньорът на Левски ЛУКойл Тити Папазов призна, че клубът носи вина за ексцесиите. Като член на УС на федерацията той разкри, че ще предложи от новия сезон да се забранят гостуващите агитки по време на мачовете по подобие на Гърция и Турция.
"Отидох заедно с дежурния делегат на мача и помолих феновете да се мръднат, но те отказаха категорично. Винаги нашите фенове са лоши, а другите са добри. Защо не коментираме другите? Кой не напусна залата? Кой не изпълни инструкциите на главния съдия?", запита Папазов.
"Категорично трябва да се забрани зад пейките да има фенове. Ако сме нарушили правилника, да носим отговорност за лошата организация. Ние носим вина като клуб и трябва да съм най-големият глупак да кажа, че не сме виновни като клуб, но не сме нарушили нито едно правило", добави Папазов. Той твърди, че не е видял бесилото в залата, което феновете на Левски издигнаха към скамейката на гостите.
"Не мисля, че всички искаха това да бъде баскетболен мач. Има виновни за това, както и съучастници. Тук трябва да има някой, който е отговорен. Да видим, дали тук, в държава от Европейския съюз, има такава отговорност. Това ме потриса. Страшно е. Да ни казват да се покрием като ни плюят. Целият ми костюм беше оплют, имаше хвърлени бутилки, балони, пълни с брашно и вода, които предадохме на делегата. Това е организирано. Това не са фенове, които са дошли да гледат баскетбол. Ясно е какво се случи и защо. Само казвам да видим дали има някой, който ще понесе отговорност за случилото се. Искам на мачовете на Балкан да се свири 50 на 50", заяви сръбският треньор на Балкан Небойша Видич.



Бесилото, което изкараха ултрасите на Левски, и надвисиха над скамейката на Балкан
Снимка Блиц

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ