Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Левски търси директор

Наско Сираков не е сред вариантите за заместник на Асен Букарев

Владимир Николов

25. Май 2018 , брой: 99   258   0Левски търси да назначи специалист за спортен директор. Позицията е вакантна още от 8 февруари, когато изненадващо Асен Букарев напусна "Герена". Неговите функции до известна степен изпълняваше треньорът Делио Роси, но "сините" вече се оглеждат за титуляр на тази позиция. Вариант за нея не е легендата на клуба Наско Сираков, който вече няколко пъти беше спортен директор. Това разкри изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов по време на честванията, с които бяха отбелязани 104 години от основаването на клуба. Иванов също така пак потвърди, че треньорска рокада няма да има, дори отборът да не спечели баража с Черно море за Лига Европа снощи.
"С увеличаването на броя на годините нарастват и очакванията към отбора. Надявам се със следващата година да продължи възходящото развитие. Резултатът от финала за Купата на България охлади настроението ни, но като цяло се развиваме в положителна насока. Делио Роси има договор за още една година. Нашата цел е да си извлечем поуки от грешките през тази кампания и да не ги повтаряме следващата.
Търсим нов спортен директор, защото тези думи излязоха от моята уста преди няколко дни. Тепърва предстои да правим изводи за изминалия сезон, но засега те ни водят натам, че имаме нужда от по-добра организация на цялата футболна и спортна дейност в клуба. Съсредоточили сме се върху това да сме наясно с нашите изисквания за човека на поста, а като го изясним, ще се спрем и на самото име, ще имаме достатъчно време да го намерим", обяви Иванов.
Той допълни, че преговарят за удължаването на договорите на Васил Панайотов и Роман Прохазка. Двамата от днес практически са свободни агенти, защото настоящите им контракти изтичат. Вероятността Прохазка да остане на "Герена" е малка, защото словакът има оферти от чешкия Виктория Пилзен, както и от полския Лех Познан.
Двамата капитани на Левски Божидар Митрев (вляво) и Роман Прохазка поднасят венец пред могилката в 22-ра гимназия, където преди 104 години е основан клубът

Снимка Спортал

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"