20 Април 2024събота15:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Волейболистките биха и Украйна

"Лъвиците" начело в група А на Златната европейска лига

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 452

Женският ни национален отбор по волейбол обърна Украйна с 3:1 гейма (-32, 10, 22, 21) и излезе начело на група А на Златната европейска лига. "Лъвиците" на Иван Петков са с пълен актив от 6 т., след като на старта се справиха и с Португалия. Утре българките посрещат Азербайджан от 17.00 часа в столичната зала "Христо Ботев", а мачът се явява директна битка за първото място, защото и азерките са с 6 т.
Пред малко над 500 души в залата в Студентски град Христина Русева изигра много силен мач и стана най-резултатна с 21 т. Тя записа забележителните 11 блокади. Гергана Димитрова добави 16 т., а Мария Каракашева 13. За Украйна Надя Кодола отбеляза 17 т.
Най-оспорван беше първият гейм, в който всичко вървеше точка за точка, а украинките пропиляха 10 геймбола, преди да успеят да затворят частта. След това домакините набързо си върнаха увереността и стигнаха до пълния обрат.
"Не мисля, че сме разгърнали докрай потенциала си, още сме в началото като отбор, идеи, възприятия за волейбола. Важното е, че победихме. В първия гейм не ни беше достатъчна сработката между звената, играхме срещу отбор, който е доста години заедно и с опитни състезателки. Като отбор тяхната сила е в колектива. Успяхме да се справим. Чисто технически и тактически има елементи, върху които трябва да работим - като физика не сме в най-доброто си състояние. Това са нормални неща", призна Петков.
"Тази победа ми костваше израстване в тежките моменти, успяхме да устоим на силните атаки на украинките. Щастлива съм, че се поздравихме с победа, радвам се, че успяхме да бием тук. Нормално е да се борим за всяка точка. Опонентът имаше преимущества по време на първия и четвъртия гейм. Момичетата обаче не се отказаха и успяха да покажат най-доброто от себе си", каза капитанката Христина Русева.



Христина Русева (вдясно) забива за победата на България над Украйна
Снимка cev.eu

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ