26 Април 2024петък02:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Инвестициите на Норд Холдинг

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 2212

Компания Норд Холдинг е утвърдено име в областта на рециклирането на суровини. Компанията е основана през 1995г. като нейната дейност е насочена към събирането, обработката и търговията с метален скрап в България. Основната ѝ цел е намаляване на вредното въздействие на отпадъците върху околната среда и опасното действие на вредните въглеродни емисии чрез тяхното екологично рециклиране и оползотворяване като по този начин се предотврати опаснотта за унищожаването на природата и здравето на населението. 
Чрез рециклирането на металните отпадъци и търговията с тях дружеството дава своя принос в намаляването на използваното количество природен ресурс и енергия, необходими за производство на нови продукти.
От началото на своето създаване дружеството се развива  бързо, разширява търговската си дейност и се превръща във водещ бранд на българския пазар за рециклиране на метални суровини. В момента заема водеща позиция във вътрешната и износната търговия с метални суровини на България.
Дейностите на компанията включват прякото приемане на метален отпадък с битов и производствен произход от населението и промишлените предприятия и неговото последващо преработване. След тяхната преработка металните суровини се продават на най-високи и и актуални цени както на водещи български преработвателни компании, така и на чуждестранни такива.

Норд Холдинг има редица сертификати, от които един от тях е сертификат по ISO 9001:2008 за управление на качеството. Компанията има изградена обширна мрежа от стратегически разположени площадки за предаване на отпадъци от черни метали в София и страната, и тези площадки са регистрирани в публичен регистър към Изпълнителната агенция по околна среда. Тя организира своята дейност чрез следването на специални правила при съхраняването на отпадъците в специализирани контейнери за разделно съхранение и затворени складови помещения.
Дружеството разполага със собственa модерни техника, оборудване за товаро-разтоварни работи и транспорт  и бази за преработване на всички видове скрап, както и построени мощности за преработване на масла. Компанията борави с рециклирането на неръждаема стомана, алуминий, мед и медни сплави, желязо, месинг, никел, цинк, калай, олово, магнезий, чугун, излезли от употреба  акумулатори и батерии.
Тя също така рециклира  неработещо електронно и електрическо оборудване като печки, перални, телевизори, хладилници и друга черна и бяла техника,  излезли от употреба моторни превозни средства, стари гуми, компютърно оборудване, опаковки с опасни отпадъци.
Качеството на продаваните отпадъци от цветни метали се определя съгласно спесификация ISRI. При предаване на автомобил от клиент освен съответното заплащане дружеството му предлага и нужните документи за дерегистрация от КАТ, а също се предоставят задължителните документи при предаване на отработени масла за скрап.
На компанията се пада 16% дял от пазара на цветни метални отпадъци и 22% дял на пазара черни метални отпадъци. Дружеството реализира своята търговия посредством железопътен, автомобилен и морски транспорт. Морският транспорт включва кораби за насипни товари и морски контейнери.
Норд Холдинг осигурява съдействие при превоз на големи количества отпадъчни суровини чрез свой собствен превоз и дава точна финансова оценка и за тях и изгодна парична оферта. То предлага също услугата “мултилифт система” в пазара на скрап в страната и прилага програма за оптимизиране на разходите.
Екипът на компанията се стреми да предложи системен подход при разрешаването на въпросите, свързани с опазването на природата. Тя прилага бизнес концепции, които вкючват в себе си мерки за реализиране на устойчиво развитие, опазване на чистотата на природата  и коректно отношение към всички граждани. Бизнес стратегиите ѝ целят да постигнат устойчиво развитие в обществото. Със своята корпоративна отговорност дружество Норд Холдинг демонстрира  екологична, етична и социална ангажираност.
Основател на дружеството Норд Холдинг АД е Борислав Малинов, който е  мажоритарен акционер и председател на Надзорния съвет. Ръководният екип се състои от професионалисти с богат опит на пазара за рециклиране на цветни метали : Моника Иванова – изпълнителен директор, Катеринка Илиева – търговски директор “цветни метали” , Калина Колева – търговски директор “износ на цветни и черни метали„ , Борис Клисурски – търговски директор “масла и гуми” , Явор Стефанов – търговски директор “черни метали”.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ